Skip to main content

Akit érdekelnek a környezettel kapcsolatos hírek, események, az nagy valószínűséggel szereti az állatokat is. Sokan tartanak macskát vagy kutyát az otthonukban. Ha cica költözik be a lakásodba, akkor pedig vele érkezik egy macskatoalett is. 

Ezek az okos kis egérvadászok ugyanis nagyon kényesek a tisztaságra és a macskaalomba ássák el a végterméket. Ám az almot mindig kínosan tisztán kell tartania a gondos gazdinak.

Macskaalom fajták

A Falatozoo.hu állateledel webáruház alomkiegészítői között megtalálhatod a nagyon hasznos szagtalanítókat is. Abban az esetben ugyanis, ha meg szeretnél szabadulni az alom esetlegesen kellemetlen szagától, akkor ezekkel az illatosított gyöngyökkel ezt igencsak könnyedén elérheted.

Abban az esetben, ha a macska alom tiszta és illatos, akkor nemcsak a gazdi lesz elégedett, hanem a cicája boldogan és persze egészségesen fogja használni az almot. Ám ehhez a gazdinak pár fontos dologra bizony oda kell figyelnie.

A higiénikus macskaalom titka, azaz, hogy az ne árasszon elviselhetetlen szagokat, mindenképpen a megfelelő típusú alom kiválasztásával indul. Ebből ugyanis csomósodót és nem csomósodót lehet kapni a szakkereskedésekben. Az elsőben kis labdák képződnek benne a nedvesség hatására, a másodikban ez nem történik meg, itt a nedvesség beszívódik. A nem csomósodó almok tehát eleve szagtalanító képességgel rendelkeznek.

Illatsemlegesítés

Előfordulhat, hogy a cicagazdi minden fontos felszerelést beszerzett, van remek alomtálca, alom, kislapát, de hiába a rendszeres és alapos tisztítás, mégsem megoldott a macskaalom szagtalanítása. Ilyenkor jelentenek kifejezetten jó megoldást a különböző spray-k és púderek, ezekkel az illatosítás fokozható. Be tudsz vetni ilyen esetekben még speciális illatos almokat is, de az illatosító gyöngyöket is, amelyek képesek igen hatékonyan semlegesíteni a kellemetlen szagokat.

Arra azonban mindenképpen oda kell figyelni, hogy ezeknek a termékeknek a használatát ne vidd túlzásba! A macskák érzékeny jószágok, s a túl erőteljes illatok könnyen elriaszthatják. Még az is megeshet, hogy nem lesz hajlandó a továbbiakban használni az almot, és ez igazán kellemetlen lehet mindkét fél számára.

Megelőzés

A szagtalanító hatást persze különféle módszerekkel és praktikákkal, alomdobozokkal is el lehet érni. A legkönnyebben úgy, hogy rendszeresen és alaposan kitisztítod a macska wc-t. Távolítsd el az ürüléket és az összecsomósodott almot belőle minden egyes nap. Ha kell, több alkalommal is. Hetente egyszer pedig cseréld ki az egész tálca tartalmát, mosd el és fertőtlenítsd.

És persze ha a cicus és a gazdája teljes egyetértésben és kellemes viszonyok között tudja megosztani egymással a közös otthont, akkor mindenki nagyon boldog és elégedett is lesz majd. Ehhez a higiénia is hozzátartozik. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5