Skip to main content
elliptikus tréner edzés otthon

Felsoroljuk, miért érdemes belevágni. 

Az elliptikus tréner az egyik legkeresettebb kardiógép a fitneszközpontokban, de az otthoni edzéshez is kiváló választás.

hirdetés

Minek köszönheti a népszerűségét? Most felsoroljuk a legfontosabb okokat!

1. Növeli az állóképességet

Az aerob edzés, más néven kardio a kiegyensúlyozott edzési rutin kulcsfontosságú része. Amikor aerob gyakorlatot végez, szívének és tüdejének keményebben kell dolgoznia, hogy izmait több vérrel és oxigénnel láthassa el.

Akárcsak az evezőpad, az elliptikus tréner lehetővé teszi a hatékony aerob edzést, amely erősíti a szívet, a tüdőt és az izmokat. Ez segíthet az állóképesség és fejlesztésében. Egy elliptikus gépen nagy intenzitású intervallum edzést és kardioedzést is végezhet.

2. Sok kalóriát éget el

Ha rövid időn belül szeretne sok kalóriát elégetni, pattanjon fel az ellipszis trénerre! Súlytól függően ezzel a kardiógéppel körülbelül 270–400 kalóriát képes elégetni 30 perc alatt. A kalóriaégetés fokozása érdekében fontolja meg az elliptikus edzések intenzitásának növelését is!

3. Kevésbé terheli az ízületeket

Amikor a 90-es években az ellipszis tréner színre lépett, a sajgó ízületekkel küzdő futók örültek, hogy edzhetik szív- és érrendszerüket, miközben enyhítik az ízületeikre nehezedő nyomást.

Futás vagy más nagy hatásfokú kardio gyakorlatok közben a térde, bokája, csípője és ízületei sérüléseket szenvedhetnek. Mivel a lába soha nem emelkedik el a pedáltól, ez a gép alacsony terhelésű kardio edzést biztosít.

4. Felső és alsó testedzésként is szolgál

A fogantyús elliptikus gép azon kardio gépek közé tartozik, amelyek mind felső, mind alsó testedzést biztosítanak. A felsőtestre gyakorolt hatás maximalizálásának kulcsa a súly és az ellenállás egyenletes elosztása, más szóval az, ha ugyanolyan gyorsan pumpálja a karját, ahogyan a lábát mozgatja. Az ellipszis tréner edzheti a farizmokat, a combizmokat, a mellkast, a hátat, a bicepszet, a tricepszet és a törzsizmokat is.

5. Égeti a zsírt

Az ellipszis tréner hatékonyabban égeti a zsírt, mint a legtöbb kardiogép, például a szobabicikli. A zsírégetés maximalizálása érdekében edzzen intenzíven! Egy tanulmány kimutatta, hogy bár a magas és közepes intenzitású edzések egyaránt segítik a zsírégetést, a nagy intenzitású intervallumok rövidebb idő alatt látványosabb eredményhez vezettek.

6. Meghatározott lábizmokat céloz meg

Az elliptikus pedálok ellenállása és dőlésszöge egyaránt módosítható. Ezzel megcélozhatja az alsó test különböző izmait, beleértve a farizmokat, a combizmokat és a vádlit is. Ráadásul, mivel a lábpedálok hátrafelé is mozognak, megváltoztathatja a lépés irányát, és jobban összpontosíthat a combizomra és a fenékre.

7. Javítja az egyensúlyt

A súlyzós gyakorlatok nemcsak a csontokat erősítik, hanem az egyensúlyt is javítják. Ha egyenesen áll, és elengedi a fogantyúkat, a törzsizmokra célozva fejlesztheti egyensúlyát.

8. Sérülés után is segít megőrizni az erőnlétet

Ha sérülés miatt nem tud részt venni a rendszeres fizikai tevékenységeiben, az elliptikus edzés segít fitten maradni. Mivel kis terhelésű gyakorlatról van szó, az elliptikus tréner kevésbé terheli az ízületeket, mint a erős edzések, mint a futás, a kocogás vagy az aerobik.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (X)

TOP 5