Skip to main content
mai-konyv.hu

A könyvek a kultúra hordozóiként az egyre inkább digitalizálódó világban sem mennek ki a divatból, a modern lakásban is van helyük. Egy szépen kialakított könyvespolc, egy kedves olvasósarok nemcsak a lakás dísze lehet, hanem hangulatossá is varázsolja a helyiséget

A kedvenc könyveink helye

Mindenkinek - még azoknak is, akik kevésbé szeretnek olvasni - van egy olyan könyve, amit szívesen olvasott el. Ezt az alkotást, mivel a szeretett dolgokhoz ragaszkodunk, olyan helyen tároljuk, hogy sokáig megmaradjon a számunkra. Aki szereti a könyveket, a lakásában is talál helyet nekik. Lehet, hogy egy könyvespolcon, lehet, hogy egy vitrines szekrényben vagy egy könyvtárszobában tartja nagy becsben őket. Szívesen olvas, és neki igazán könnyű ajándékot találnunk, hiszen mindig örül egy különleges alkotásnak a Mai-Könyv.hu webáruházból

Miért szeretjük a könyveket?

A könyvek a különböző generációjú emberek számára más okból kedvesek. Az idősebb emberek abban nőttek fel, hogy a könyvek voltak az információ fő forrásai. Tanulmányaik során a nyomtatott művek jelentették a kultúra, a tudomány megismerésének lehetőségét. Ezeket megvásárolták, vagy könyvtárból kölcsönözték, hiszen nem volt digitális tartalom, ami mindenki számára elérhető lett volna. A könyvnek értéke volt, és a mai napig értéke van a számukra.

A középkorúakra ez már csak részben igaz, hiszen az informatika fejlődése az ő életükben rohamossá vált, ami megváltoztatta az ismeretszerzési szokásokat. Számukra talán nosztalgikus érzést jelentenek a nyomtatott kiadványok, hiszen a gyerekkorunkra, a fiatalságukra emlékezhetnek egy-egy kedves regény vagy verses kötet által. 

A mai fiatalok számára a könyv kuriózum, és a kultúra iránti fogékonyságot is jelképezi. A kisgyermekek imádják a képes mesekönyveket, az iskolai könyvtár rendszeres látogatói. Később, kamaszkorban leginkább azokra a fiatalokra jellemző a nyomtatott alkotások szeretete, akiknek a családjában is fontos értéket jelent. Tehát a könyvek szeretete generációról generációra öröklődik. 

Milyen könyveket tegyünk a könyvespolcra?

Ha azt szeretnénk, hogy a könyvespolc ne legyen zsúfolt, ne álljanak egymás hegyén-hátán a kiadványok, és még takarítani is lehessen időnként őket a portól, szelektálni kell a könyveink között. Az is jó megoldás, ha több polcot helyezünk el a lakásban, vagy ha erre nincs lehetőségünk, a kevésbé használt kiadványokat akár be is dobozolhatjuk, és praktikusan tárolhatjuk őket a gardróbszekrényben. 

A polcon elsősorban azokat az alkotásokat hagyjuk, amiket szívesen látunk magunk körül, mert kedves számunkra a szerző vagy a történet. Egy-egy szép kivitelezésű bőrkötéses kiadvány vagy könyvsorozat is szépen mutat a polcon. Ha pedig könyvritkaságaink vannak, azokat is a polc vagy a vitrines szekrény biztonságába helyezzük el.

A könyv szerencsére a mai, hipermodern technológiát alkalmazó világban sem vesztette el népszerűségét, és sok embernek jelent hasznos kikapcsolódást az olvasás.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5