Skip to main content
aranyér betegség gyógyulás aranyeresseg.hu

Aranyere van? Akkor bizonyára jól tudja, hogy az életmódváltással megszüntethetők a panaszok, könnyebb lehet a napi életvitel. Hoztunk pár hasznos tanácsot arra vonatkozóan, hogyan lehet elősegíteni a gyógyulást, illetve csökkenteni a betegség kialakulásának esélyét.  

Fontos azonban azt is megemlítenünk, hogy a tünetek megjelenését nem szabad félvállról venni, és minél előbb célszerű bejelentkezni egy aranyeres kivizsgálásra. A Dr. Bánfalvi Aranyér Központnak Budapesten és Székesfehérváron is van magánrendelője, ahol tapasztalt szakorvosokkal lehet konzultálni.

A teljes gyógyuláshoz megfelelő kezelés szükséges, itt pedig egyénre szabott módon történik mindez, barátságos, bizalomteljes környezetben. Az életmódbeli változások pedig még inkább hozzájárulnak egészségünk fenntartásához.

  1. tipp: Egészségesen táplálkozzunk!

Az egyik dolog, amivel sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében, az a megfelelő táplálkozás. Az aranyeresség kialakulásához ugyanis nagyban hozzájárul mind a gyakori hasmenés, mind a gyakori székrekedés.

Éppen ezért a rostokban gazdag, könnyen emészthető ételeké legyen a főszerep az étrendünkben. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonából készült péksüteményeket. Nagyon jó hatással van szervezetünkre a sárgarépa, a brokkoli, az olajos magvak, csírák.

Kerüljük viszont a zsíros, túlságosan csípős, valamint a cukrozott ételeket. Ezek megterhelik a gyomrot, nehezebben szívódik fel belőlük a tápanyag. Nemcsak aranyerességhez vezethet a fogyasztásuk, de hízásra is hajlamosítanak, ami szintén kiváltó oka lehet számos betegségnek.

  1. tipp: Igyunk sok vizet!

Az ételfogyasztás mellett az italfogyasztásra is figyeljünk oda, napi 2-3 liter vizet igyunk meg a hidratáltság érdekében. Az alkohol, a kávé irritálhatja a beleket, ezeket lehetőleg ne fogyasszuk nagy mennyiségben.

A szénsavas, cukrozott üdítőitalok helyett is válasszunk egészségesebb italokat: ilyen a tiszta víz, a gyógytea vagy a cukormentes gyümölcslé, zöldséglé.

  1. tipp: Rendszeresen mozogjunk!

Nem szabad elfeledkezni a rendszeres testmozgásról sem. Az ülőmunka az egyik fő oka az aranyeresség kialakulásának, így aki ilyen tevékenységet folytat, napközben is gyakran álljon fel, mozgassa meg izmait.

Heti 2-3 alkalommal járjunk el edzeni, de nem kell megerőltető dolgokra gondolni. Az is elég lehet, ha napi 20-30 percet sétálunk, kocogunk, úszunk. Kerülni kell viszont a súlyemelést és minden olyan sportot, ami nagy erőkifejtéssel jár.

  1. tipp: Relaxáljunk, meditáljunk!

Tudta, hogy a stressz is nagymértékben felelős az aranyeresség kialakulásáért? A hasmenéshez vagy székrekedéshez vezető feszült idegállapot csökkentéséhez a meditálás a legjobb módszer.

A kikapcsolódás, töltekezés minden ember számára elsődleges feladat kell legyen a napi hajsza miatt. Szenteljen időt kedvenc hobbijára, legyen ideje önmagára is! A jóga, az olvasás, valamilyen kreatív tevékenység mind-mind hozzájárul a jobb közérzet kialakításához, így a stressz csökkentéséhez.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5