Skip to main content
sybell.hu tárhely szerkesztés weboldal

A legnépszerűbb honlapmotorral rendelkező oldalak használata igen elterjedt, nem véletlenül. Ezeket a weboldalakat programozói tudás nélkül is lehet használni, fejlesztgetni, és annak is minimális az esélye, hogy az ember így komoly károkat okozzon.  

A Sybell kínálatában prémium WordPress tárhelyek közül választhatsz, amik megkönnyítik az életedet. A kényelmet a különböző vizuális oldalszerkesztők segítségével lehet fokozni. Ezek telepítése esetén olyanok is szerkeszthetnek jó struktúrájú, szemre is tetszetős oldalakat, akik nem jártasak a HTML világában.

A Divi, az Elementor és a Gutenberg fő előnye, hogy rögtön látni lehet a változtatásokat, nem csak akkor, ha az ember kód nézetből vizuális nézetre vált. Mindhárom kiegészítőnek megvannak a maguk előnyei, a következőkben ezekeket fogjuk tüzetesen górcső alá venni.

A Divi főbb előnyei

A Divi esetében színes keretek segítik az oldal adminjait, hogy jobban meg tudják érteni az egyes szerkezeti egységeket. E kiegészítő használata esetén az adminisztrátorok egy már létező oldal kinézete alapján is létrehozhatnak újabb oldalakat. Ez azért praktikus, mert sokkal tempósabban lehet haladni, ha nem nulláról kell indulni.

Nagyon hasznos, hogy a szerkezeti egység módosított értékeit is elő lehet csalogatni. Ezzel a módszerrel gyerekjáték felfedni a végrehajtott módosításokat. A margókat egy csúszka segítségével lehet beállítani.

Ezért jó az Elementor

Az Elementor hasonlóan nagy népszerűségnek örvend, mint a Divi. Működésének egyik sarokköve, hogy az elrendezésekből blokkokat lehet betölteni.

A szerkesztő nagyon gyors válaszidővel rendelkezik. Számos jól használható kiegészítő létezik hozzá, mint amilyen az Envato Elements. 

Az Elementorral létrehozott oldal kódja tisztább, ami fontos szempont azok számára, akik szeretnének SEO forgalomra is szert tenni. Az olyan keresőóriások ugyanis, mint a Google, figyelembe veszik a rangsorolásnál azt, hogy mennyire tiszta a kód. A teleszemetelt kódokkal tarkított oldal egyébként lassabban is tölt be.

Az oldal, a fejléc, valamint a lábléc szerkesztése közötti váltás kifejezetten gyorsan megvalósítható.

A Gutenberg előnyeiről

A Gutenberg alapfunkciónak számít a WordPress esetében, így egyvalamitől biztosan nem kell tartani: kompatibilitási problémáktól. A tartalom beágyazásához nincs szükség rövid kódok használatára, így egységes blokkrendszert kapnak az adminok.

Érdemes még tudni róla, hogy rugalmas, így könnyen is szerkeszthető. Használatához semmit sem kell telepíteni. Célja, hogy ne csupán szokványos cikkeket lehessen szerkeszteni a WordPress adta lehetőségeken belül, hanem akár komplexebb tartalmakat is létre tudjon hozni olyasvalaki, aki végzettségét tekintve nem webprogramozó.

A Gutenberg által bevezetett blokkok rengeteg különféle tartalomtípust támogatnak, kezdve a szövegektől a beágyazott szolgáltatásokig. További jó hír, hogy a blokkokat könnyedén testre is lehet szabni. 

Látható, hogy mennyi lehetőség nyílik, ha WordPress oldallal rendelkezünk.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5