Skip to main content
offie iroda bútor világítás

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Amikor irodát választunk, akkor rengeteg mindent figyelembe kell venni, hogy ne csak egy olyan hely legyen, ahol dolgozni lehet, hanem a cégünk szívévé, egy olyan inspiráló közeggé válhasson, ahol az alkalmazottak jól érzik magukat és hatékonyak tudnak lenni. 

Ennek érdekében meg kell találni az egyensúlyt a komfortos, barátságos légkör és a produktív munkakörnyezet között.

Milyen az ideális iroda?

A cégünk tevékenységétől függően sok mindent mérlegelhetünk. Olyan irodáról van szó, amiben csak a cég alkalmazottai dolgoznak vagy rendszeresen fogadunk ügyfeleket? Szükség van vendégtér kialakítására? Van-e olyan raktár- vagy üzlethelyiségünk, aminek a közelében érdemes irodát keresni, mert fontos, hogy időnként át tudjunk menni oda? Mennyire könnyen megközelíthető az iroda a munkatársaknak és esetleg az ügyfeleknek? Az offie.hu csapata segít a közös tervezgetésben és abban, hogy megtaláljuk a megfelelő irodát a cégünk számára.

Hogyan rendezzük be az irodánkat?

Az iroda egy olyan hely, ahol az aktív óráink számából legalább annyit eltöltünk, mint a saját otthonunkban. Ebből már egyértelműen kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a rengeteg időt milyen körülmények között, milyen helyen töltjük. Hiszen befolyásolhatja a közérzetünket, a munkakedvünket, valamint a teherbírásunkat is az, hogy egy jól berendezett, kellemes légkörű helyen dolgozunk vagy egy kényelmetlen, rossz hangulatú közegben. Nézzük, hogy mi mindent kell figyelembe vennünk, hogy felelős döntést hozhassunk.

Helyiségek

Első lépésként át kell gondolnunk, hogy mennyi helyiségre lesz szükségünk, és hogy melyiket mire használnánk. Melyek lesznek a közös területek, a pihenőszoba, az étkező? Több tárgyalóra, vagy inkább nagyon irodákra lenne szükség?

Fényforrások

Kardinális kérdés, hogy milyen az iroda megvilágítása, hol és hogyan helyezkednek el az ablakok. Az íróasztalokat lehetőség szerint az ablakok közelébe kell tenni, hogy minél tovább természetes fényben dolgozhassunk, ezután pedig gondoskodnunk kell a mesterséges világításról is. Meg kell tervezni, hogy milyen fényforrásokat használunk, azokat hol helyezzük el. A mennyezetvilágításon túl az sem mindegy, hogy milyen asztali lámpák lesznek.

Berendezés

A berendezés legyen kényelmes és egyben praktikus is. Nem az a célunk, hogy az egész iroda egy nagy pihenőhelyiség legyen, de azért egy kínvallató teremre se emlékeztessen. Az íróasztaloknál előnyös, ha állítható a magasságuk, így mindenki a saját magasságához megfelelően tudja igazítani. Az irodai székeknél fontos, hogy jól tartsák a hátat, mert a sok ülés miatt egy rossz széken könnyen megfájdulhat a derekunk, hátunk.

Lényeges, hogy ne keltsen túlzsúfolt érzetet se az iroda. Hagyjunk legalább egy méter széles közlekedőutakat és az irodabútorok között legyen legalább félméteres távolság. Az egy főre jutó minimális munkaterület a többszemélyes irodákban minimum 6 négyzetméter per fő.

Dekorálás

Amint megvan az iroda és annak a berendezése, jöhet a következő lépés: adjunk lelket neki! Az irodát úgy kell dekorálni, hogy kellemes, inspiráló hangulatú legyen, de azért ne vonja el a figyelmet a munkavégzésről. A növények nemcsak vizuálisan tesznek jót a környezetünknek, de a levegő is kellemesebb lesz tőlük. A dolgozók a saját holmijukkal is feldobhatják az asztalukat – olyan dolgokkal, amiktől jobb hangulatuk lesz, legyen az családi fotó, idézet vagy egy napelemes táncikáló műanyag virág.

Az ideális iroda kialakításánál tehát a legelső, hogy kiválasszuk a tökéletes helyet, amiben az offie.hu a segítségünkre lesz. Amint ez megvan, megálmodjuk a belső helyiségek elrendezését, azt, hogy melyik szobának milyen funkciója lesz, majd szépen berendezzük bútorokkal, és végül személyessé tesszük az. Ha ezeken mind végigmentünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a munkatársaink reggelenként örömmel fognak leülni dolgozni.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Ant Rozetsky on Unsplash 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5