Skip to main content
Safis Blokkwood

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egy innovatív magyar találmány megváltoztathat sok mindent, amit a bútorkészítésről, a faanyagok kezeléséről eddig tudtunk. A Safis cégcsoport magyar feltalálók zseniális ötleteit kutatja, hogy a legkiemelkedőbb koncepciók esetében társuljon az ötletgazdákkal, mégpedig úgy, hogy a közösen létrehozott startup-céget kisbefektetők pénzének bevonásával közösségi modellben finanszírozhassák

Az egyik ilyen kiemelkedő projekt a Blokkwood, amely az áttörés küszöbén áll: egy olyan fakezelési eljárásról van ugyanis szó, amely magyar agyak munkájával forgathatja fel a világ faiparát, a bútoroktól a fa mint építési anyag felhasználásáig. A Blokkwood-eljárás ugyanis egy kíméletes, s mindössze néhány órás eljárás során a különféle faanyagok szerkezetét úgy alakítja át, hogy eredeti alaptulajdonságait sokszorosára javítja. Teszi mindezt egy olyan új hőkezelési eljárással, amely minden korábbinál eredményesebb, azok hátrányai nélkül. Nedvtűrés, szilárdság, tartósság és dekorativitás is egy új szintre lép ezzel a beavatkozással.

A Blokkwood is a Safis startup gyárából gördült ki

A fa mint építőanyag, mint dekoráció az ember egyik kedvence otthonossága és melegsége, valamint magas esztétikája miatt, ám okkal tartunk is e természetes anyag gyengeségeitől: élettartama kockázataitól, az ápolás, állagmegóvás nehézségeitől. A Safis, mint startup gyár által felkarolt eljárás kiküszöböli azokat a buktatókat, amelyek a fa szokásos vegyi és hőkezelési védőeljárásaiban rejlettek.

A Blokkwood ezekre talált választ és megoldást: alaktartóbb lesz, szilárdabb, ellenáll a rovaroknak, s könnyebbé is válik. Az új magyar hőkezelési eljárás globális fapiaci méretekben és ágazatokban hasznosítható, például Németországban óriási lehetőség van a fürdőszobák faalapú készítésére, amelytől otthonossága ellenére a víz pusztítása miatt ódzkodtak eddig a vásárlók – pedig minden belsőépítészi alkotói fantázia padlógázra léphet, ha fürdőszobáink biztonsággal készíthetőek faburkolatokkal, fapadlós megoldásokkal.

A Blokkwood a fa minden természetes erejét felerősíti, gyengeségei kockázatait pedig kiküszöböli. Teszi mindezt magyar mérnökök és szakemberek sugárzóan kreatív eljárásával, amely így a fenntartható fejlődés és a zöld életfilozófia medrében is nagy előrelépést jelentenek. A Blokkwood ott volt a tavaszi Construma-kiállításon is, a Safis mögött álló kisbefektetői bizalom pedig még nagyobb piaci erőt adhat a találmány áttöréséhez.

Safis, a startup gyár

A Safis világsikerre esélyes ötletekből és találmányokból épít világsikerre esélyes startupokat. A cégcsoport lehetőséget teremt a magyar feltalálóknak, újítóknak és fejlesztőknek, hogy az ötleteikből életképes startupok születhessenek, mégpedig anélkül, hogy a finanszírozó tőkebefektető a saját érdekeit indokolatlan mértékben a feltalálóra kényszeríthetné. A Safis több száz találmányból és újításból többkörös válogatási rendszer segítségével jut el az általa kiválasztott és felvállalni kívánt projektekhez, a közös célok megvalósítására a feltalálókkal együtt projektcégeket hoznak létre. Innentől kezdve pedig a Safis, mint „startup gyár” mindent megtesz azért, amit a projekt tulajdonosaként a siker érdekében meg kell tennie – a prototípus létrehozásától, a termékfejlesztésen át egészen a gyártástechnológia kidolgozásáig megszervezi, és felépíti a vállalatot, miközben marketingstratégiákat alkot és valósít meg, valamint mindent előkészít egy korai exithez – cégeladáshoz –, vagy ha úgy ítélik meg, akár az utolsó lépésig végigviszik a termék bevezetését a piacra, majd a vállalat termelésének felfuttatását. A cégcsoport jelenleg – több mint 400 találmányt átvizsgálva – 3 projektcégben 7 fejlesztést képvisel.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5