Skip to main content

Szingapúr immáron nemcsak a kaszinóival igyekszik kitűnni a nemzetközi mezőnyből, hanem természetközeli attrakcióival is. A közelmúltban felújított Bishan Park mellett egy kertészeti megaprojekt keretében 2012. júniusában átadták a Marina-öböl kertjét (Gardens by the Bay), többek között 50 méter magas "szuperfákkal".

A teljes projekt összköltsége meghaladta az egymilliárd dollárt. A 101 hektáros kertkomplexum három kertből áll, a legnagyobb az 54 hektáros "Bay South Garden", üvegházakkal, tematikus kertekkel és két tóval. A két hatalmas üvegház (Cloud Forest és Flower Dome) különlegessége, hogy az egyikben a mediterrán klímára, míg a másikban a trópusi vidékekre jellemző növényvilág ismerhető meg. Az állandó "növénykínálat" mellett a szezonnak megfelelő virágokat és fákat ültettek.

A kertkomplexumban 18 "szuperfa" található, ezek 25-50 méter magasak, és tulajdonképpen vertikális kertként működnek: többszáz féle növény kap helyet rajtuk. A fák éjszaka fényárban úsznak, napelemekkel energiát termelnek, esővizet gyűjtenek vagy éppen árnyékot adnak. Szingapúr a zöld felületek hiányával küzd, a projekt elsődleges célja volt, hogy a lakosságot közelebb hozza a természethez. A kert a Grant Associates és Gustafson Porter tervei alapján készült.

Forrás: http://vizpartifejlesztesek.blog.hu/2012/07/25/szuperfak_az_obolben

TOP 5