Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Merész vállalást tett a villanyautók értékesítése kapcsán a német kormány, írja az Autószektor.

Ambiciózus célt tűztek ki: 2030-ra a villanyautók számát 15 millióra növelnék.

hirdetés

Ez a hatalmas ugrás azonban az elektromobilitás terén nem jár majd különleges vásárlói kedvezményekkel, ugyanakkor a kormány ígéretet tett arra, hogy elegendő töltőállomást fognak kialakítani, hogy megkönnyítsék az átállást.

“Az elektromos járművek számának növelése továbbra is prioritásunk, annak ellenére, hogy ez a cél jelenleg igen merésznek tűnik” - nyilatkozta a kormány képviselője, válaszul arra a hírre, hogy a Volkswagen költségcsökkentési intézkedéseket vezet be, Elon Musk pedig csökkenteni kívánja a Tesla németországi gyárában dolgozók számát.

“Az elektromobilitás vonzóvá tétele a mi feladatunk. Ennek egyik kulcsa a töltőinfrastruktúra bővítése” - fűzte hozzá a szóvivő. “A kormányzati ciklusunk kezdete óta, 2022-től kezdve megdupláztuk a nyilvános töltőállomások számát, amely mostanra elérte a százezret, és további ezer gyorstöltő állomást tervezünk kialakítani az autópályák melletti pihenőhelyeken. A vásárlási támogatások és ösztönzők biztosítása azonban nem tartozik az állam feladatai közé. Az autógyártók felelőssége, hogy vonzó ajánlatokkal álljanak elő, és biztosak vagyunk abban, hogy a német autóipar megfelelő megoldásokkal fog szolgálni e tárgyban” - zárta le mondandóját a szóvivő.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Jelentősen csökkent az elektromos autók értékesítése Németországban

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Michael Fousert on Unsplash

TOP 5