Skip to main content

 

Megváltoztatta a hatályos építési szabályozást Budapesten a Fővárosi Közgyűlés, így már épülhet magas toronyház a Kopaszi-gáton. Ezzel zöld utat kapott Budapest első, 120 méter magas felhőkarcolója.

Épülhet 120 méteres toronyház a Kopaszi-gát mellett, miután a Fővárosi Közgyűlés módosította Budapest településszerkezeti tervét és rendezési szabályzatát. A testület 19 igen szavazattal, 9 nem szavazat ellenében támogatta a javaslatot.

hirdetés

A főváros településszerkezeti tervének és rendezési szabályzatának - a BudaPart-Kopaszi-gát-fejlesztés megvalósításával összefüggő - eseti módosítására vonatkozó javaslat legfőbb eleme egy 120 méteres toronyház elhelyezésének lehetősége.

Az eredeti szabályozás ekkora toronyházat csak Csepel északi részén engedett, a Lágymányosi-öböl melletti területen 65 méter volt a megengedett magasság.

Mint arról az Origo is beszámolt, a terület fejlesztői valóságos városrészt, lakónegyedet terveznek, ami nem csak egy hely lesz, ahol sokan laknak, és ahova legalább annyian járnak dolgozni. Olyan negyedet terveznek, ahova az emberek eljárnak kikapcsolódni, szórakozni, eltölteni a szabadidejüket.

A Kopaszi-gátat még 2016 elején vette meg a Market csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. A korábbi tulajdonos a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek voltak. Azt már januárban bejelentették, hogy a meglévő parkhoz nem nyúlnak, és a nem használt területeken lakó- és irodaházakat húznak majd fel.

Állítólag már egy éve tárgyaltak az adás-vételről. Az ingatlanfejlesztésre a Market Építő Zrt. különálló leányvállalatot hozott létre még 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Kép: adept

TOP 5