Skip to main content

BYD Han elektromos autó Kína 

Nemrégiben rendezték meg a pekingi autószalont, amelyen sok más gyártó mellett részt vett a Warren Buffett által támogatott BYD is. A vállalat iránt hatalmas az érdeklődés és az is kiderült, hogy pontosan mennyi megrendelés érkezett eddig elektromos szedánjukra.

A BYD a pekingi bemutatón közölte, hogy összesen 40 ezer rendelés érkezett az elektromos szedánjukra.

hirdetés

A Warrehn Buffett által is támogatott kínai elektromosautó-gyártó szerint augusztusban 4 ezer járművet átadni a vevőknek.

A HAN NÉVRE KERESZTELT MODELL 605 KILOMÉTERT KÉPES MEGTENNI EGYETLEN TÖLTÉSSEL ÉS NAGYJÁBÓL 33 EZER DOLLÁRBA KERÜL AZ ALAPMODELL, DE EXTRÁKKAL EGYÜTT AKÁR 40 EZER DOLLÁR IS LEHET A VÉGSŐ ÁR.

Ez az ár némileg alacsonyabb, mint a Tesla Model 3, és a BYD nyilvánvalóan ezen típus riválisának tervezte meg a Hant.

Arról viszont jelenleg nincs adat, hogy Kínában hány Model 3-ast értékesítenek, mivel a Tesla nem közöl számokat.

AZT VISZONT TUDNI LEHET, HOGY ELON MUSK CÉGÉNEK RENDKÍVÜL FONTOS KÍNA, MIVEL A VÁLLALAT BEVÉTELÉNEK NEGYEDE INNEN SZÁRMAZIK, LEGALÁBBIS A MÁSODIK NEGYEDÉVES ADATOK SZERINT.  

A BYD az elektromos autók gyártása mellett Kína egyik legjelentősebb akkumulátor gyártója is és partnerségben állnak a Toyotával.

A vállalat papírjait a hongkongi tőzsdén jegyzik, ahol az év eleje óta már 200 százalékkal emelkedett a BYD árfolyama és nemrég új rekordot ért el.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép : BYD Han - FORRÁS: IMAGINECHINA VIA AFP/LONG WEI/LONG WEI

TOP 5