Skip to main content

NIO elektromos autógyártás Magyarország 

EU SSC Finance team leader pozícióba keres budapesti munkatársat a Nio, a LinkedIn portálon a napokban közzétett álláshirdetés arra utal, hogy Magyarország is a kínai autógyártó európai piacai közé kerülhet a közeljövőben.

A Nio 2021 októbere óta forgalmaz elektromos autót kontinensünkön, egész pontosan az ES8-as szabadidő autót Norvégiában, de a korábbi bejelentések szerint a tervek között szerepel a németországi, svédországi, dániai és hollandiai értékesítés is.

hirdetés

A BUDAPESTI ÁLLÁSHIRDETÉS A LEGELSŐ ALKALOM, HOGY EGY LEHETSÉGES ÚJ PIACOT FED FEL A GYÁRTÓ

- jegyzi meg a Villanyautók.hu.

Az álláshirdetés leírása szerint az EU SSC Finance csapatvezetője a Nio budapesti megosztott szolgáltatási központjában a pénzügyi csapat vezetéséért és működésének irányításáért lesz felelős, hogy elősegítse a gyors növekedést az európai piacokon.

A kiválasztott az EU hollandiai számviteli és adóügyi igazgatójának fog beszámolni, és a pénzügyi folyamatot fogja megtervezni, valamint felügyeli a holisztikus pénzügyi tevékenységeket. A munkavégzés helyszíne eleinte Amszterdam lesz, majd később Budapest.

Az ES8-as SUV után az akár 1000 km hatótávra is képes ET7 szedán is megérkezik Európába, Norvégiában és Németországban várhatóan 2022 utolsó negyedévében lesz kapható ez az autó. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Az idén a Nio újabb modellje, az ET7 is megérkezik az európai piacra - FORRÁS: NIO

TOP 5