Skip to main content
Nio elektromosautó-gyártó Magyarország

Kép forrása: IMAGINECHINA VIA AFP/DENG FEI - IMAGINECHINA/DENG FEI

Hamarosan megjelenhet hazánkban a fejlett technológiájú elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól híres cég. 

Korábban már felbukkantak olyan álláshirdetések a LinkedIn felületén, amelyekben a Nio magyarországi munkavégzéshez keresett alkalmazottakat – pénzügyi csapatvezető, vagy üzemvezető pozícióba –, amely arra engedett következtetni, hogy hamarosan hazánkban is megjelenhet a fejlett technológiájú elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól híres kínai autógyártó – írja a Világgazdaság.

hirdetés

Gyárépítés

Ezt a feltételezést támasztják alá a legfrissebb információk is, melyek szerint egy gyárat tervez építeni hazánkban a Nio – számolt be róla a Villanyautósok szakportál.

Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett, de a portál szerint a vállalat egyik alkalmazottja azt állítja, hogy Magyarországot elhelyezkedése és alacsony munkaerőköltsége különösen vonzóvá teszi a gyártáshoz a Nio számára.

A Nio legelső európai piaca Norvégia, ahol már tavaly megjelent a kínai márka az ES8-as elektromos divatterepjárójával. Még az idén az ET7 is megérkezik a skandináv országba, és Németországba, Hollandiába, Svédországba, és Dániába is belép a vállalat. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Nemsoká Európában is kapható lesz a kínai elektromos autó, a NIO

Forrás- Nyitókép forrása:  IMAGINECHINA VIA AFP/DENG FEI - IMAGINECHINA/DENG FEI

TOP 5