Skip to main content
Castelifollit de La Roca

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

50 méter magas, majd 1 km hosszú meredek bazaltsziklára épült az a település, mely méltán a Castelifollit de La Roca nevet viseli, adott hírt minderről a costedelsolmagazin.com.

História

A Katalónia északi részén, Girona tartományban található, csupán egy főutcával bíró városka már a középkorban is lakott volt, lévén, hogy jól védhető településnek számított.

hirdetés

1427-ben és 28-ban azonban földrengés sújtotta a térséget, mely természeti csapás következtében több épület, valamint a városkát védő fal is leomlott.

Ez se szegte azonban a kedvét az ott élőknek, és bár az évszázad végére már csak 53 ember élt a sziklaszirten, a lakók újraépítették a városkát.

A népesség száma idővel egyre gyarapodott, 1900 körül már 1.000 főt számlált, mely hol több, hol kevesebb volt, 2016-ban pl. 970 lakost mutattak az adatok.

Turizmus

A globális kapitalizmus térnyerésével a turizmus is fejlődésnek indult a világon, így egyre többen fedezik fel az ódon kis utcákkal és épületekkel bíró városkát, ahol akár szállás is bérelhető, elég csak beütni a keresőbe a település nevét.

Aki nem tudja meglátogatni a városkát, az alábbi videón tekintheti meg a települést és az ott lévő épületeket, mintegy madártávlatból.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy város, ahol mindenki dolgozik, nincs rendőrség és a fizetés 1200 Euró

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Ferran Cerdans Serra - flick, CC BY-SA 2.0, - wikimedia

TOP 5