Skip to main content
Portofino Olaszország bírság

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Első olvasatra talán furcsának tűnik az a rendelkezés, amit nemrég Portofino polgármestere vezetett be, adott hírt erről a timeout.com.

Bírság

Az illletékes szerv megbírságolhatja azokat a turistákat, akik túl sokáig ácsorognak és nézelődnek, fotókat készítenek egy helyben.

hirdetés

A bírság 275 euró is lehet

A rendelkezés bevezetésére azért volt szükség, nyilatkozta a 400 fős település első embere, Matteo Viacava, mert a színes házairól híres falu egyes pontjait napközben rengeteg turista özönli el, nagy forgalmi dugókat és káoszt okozva ezzel.

A szabályozás ideiglenes, ez év húsvéttól október 15-ig tart, napközben reggeltől dálután 6-ig.

A túlturizmus miatt a világ számos pontján hoztak már a „benszülöttek“ hasonló szabályokat, sőt, akadnak olyan területek, ahová a turisták be se léphetnek. Mindezekről lentebb, a kapcsolódó anyagok közt lehet bővebben olvasni.

Hogy a kicsics falut számos turista özönli el, részben a világhálón fellelhető rengeteg tárgybani videónak is köszönhető, melyek közül egyet most mi is bemutatunk.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Tilos a belépés, csak kutatók látogathatják a fiatal szigetet

Ismét le kell zárni a világ leghíresebb, meseszép tengerpartját

Tönkreteszik a Kanári-szigetek homokdűnéit a szabadban szexelő turisták

5 tiltott hely a világban, ahova nem engednek turistákat

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: By Christine Zenino from Chicago, US - Best View of Portofino, CC BY 2.0, wikimedia

TOP 5