Skip to main content

varázsgomba nőtt a férfi ereiben

Varázsgombák nőttek egy férfi ereiben, miután hallucinogén gombákat fecskendezett magába. A pácienst kórházba szállították– ismerteti egy bizarr esettanulmány eredményét az IFL Science tudományos portál.

A tanulmányban csak „X" úrként szereplő 30 éves férfi gyógyszerfüggőségétől és depressziójától akart megszabadulni, ezért fordult a különös módszerhez.

hirdetés

A férfi annyira rossz állapotba került a kísérlettől, hogy családjának a mentőket kellett értesítenie. A pácienst a sürgősségi osztályra szállították.

A család szerint X-et eredetileg bipoláris zavarral kezelték, ám egy ideje nem szedte az állapotára felírt gyógyszereket, ami miatt komoly hangulatingadozásai lettek. Ekkor kezdett el érdeklődni az LSD, és a nagyjából 200 gombafajban megtalálható pszichoaktív alkaloid, a pszilocibin potenciális terápiás alkalmazási lehetőségei iránt.

X hamarosan jelentős mennyiségű varázsgombát szerzett be, amiből teát készített. A függők általában így fogyasztják a szert, ám a férfi ennél is tovább ment, és testébe fecskendezte a főzetet.

A beavatkozás után nem kellett sokat várni az első tünetek megjelenésére; X teste besárgult, hányás, hasmenés jött rá, és zavartan kezdett viselkedni. Kicsivel később már vért hányt. Több szerve, köztük a veséje, tüdeje és mája leállt, szívverése extrém módon felgyorsult, és a vérmérgezés tüneteit mutatta.

Mivel a páciens ereiben megjelentek a vérrögök, azonnali orvosi beavatkozásra volt szükség.

EKKOR FEDEZTÉK FEL A SZAKEMBEREK, HOGY A BEINJEKCIÓZOTT GOMBA NÖVEKEDNI KEZDETT A FÉRFI VÉRÉBEN.

Az esettanulmány konklúziója rávilágít arra, hogy a szakértőknek az eddigieknél is alaposabb tájékoztatást kell adniuk a kábítószer használat veszélyeiről.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5