Skip to main content

Korábban már írtunk egy-egy boltban vásárolható olyan édességről, pl. a Maxi Kingről, mely tele van adalékokkal, tartósítókkal. Írtunk arról is, mennyire ártalmas lehet ezek fogyasztása gyerekkorunktól kezdve, hisz egy-egy felnőtt szervezetében akár több kiló vegyszer is felhalmozódhat, mire egy átlagfogyasztó felnő. 

Mivel az utánpótlás állandó, az emberi szervezet nem is képes megszabadulni, kiüríteni magából ezen káros, betegséget okozó anyagokat, így sok fiatal felnőtt már ebben a korban kénytelen szembenézni egy-egy civilizációs beteség kialakulásával, pl. a magas vérnyomással.

Éppen ezért fontos gyermekeinkkel megértetni, ezzel párhuzamosan megfelelő pedagógiai eszközöket alkalmazni, miért is károsak ezek az édességek, és miért felesleges megvenni azokat a boltban, ha házilag is le lehet őket "gyártani".

Már ha persze feltétlenül szükséges a gyártás, mert egy-egy alkalommal nem lehet pl. elfogadtatni alternatívaként a (konok) kis emberekkel a gyümölcsöt.

Így került sor a Bounty felkutatására is, hiszen az "Édenkert íze" igen közkedvelt csokoládé az aprónépek körében. Az egyik legjobb receptet antalvali.com szolgáltatta. Én ugyan bio alapanyagokat használok minden összetevő tekintetében, illetve tejcsokit használok, a recepten nem változtattam. Továbbá ki kell emelni azt is, hogy ezen csoki, szemben más házi készítményekkel, nem cukorral, hanem kizárólag természetes alkotórésszel, mézzel készül.

De hogy hogy akadt e finom édesség nyomára Antal Vali, mondja el ő.

Nézegettem a hozzászólásokat, amelyekben ötletek voltak a kókusztej-készítésből visszamaradt kókuszreszelék "újrahasznosítására". Ez is egy ilyen recept, nagyon megörültem neki, amikor megtaláltam az interneten. Ráadásul, amennyire vissza tudok emlékezni, pont olyan íze van, mint a boltinak!

Hozzávalók:

A mázhoz:

  • 15-20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  • 4-5 dkg vaj

Elkészítés:

  1. A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük.
  2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet.
  3. Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat.
  5. A csokoládét a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a meztelen bonbonokat. Én mártogatás helyett kanállal csurgattam a csokoládét rájuk, mert különben szétesnek.
  6. A kész bonbonokat teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük, valamint ott is tároljuk. (Garantáltan nem sokáig!)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

TOP 5