Skip to main content

A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. 

Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt. (De nem ez a lényeg, hanem az, hogy adalékok nélkül készüljön, hisz a bolti "normál" édesség tele van cukorral és adalékokkal. Otthon azonban készíthető adalékok nélküli változat is, mely nyilván kevesebb cukrot tartalmaz, ha a lenti, eredeti receptet megfelelően alakítjuk, az összetevők mennyiségén, minőségén változtatunk. Javasoljuk cukor helyett pl. méz alkalmazását, darált keksz helyett bio darálatlan keksz megvásárlását, nutella helyett annak házi (azaz egészségesebb) változatát, stb. Tetszés szerint, főleg ha van már tapasztalat hasonló otthoni verziók elkészítése kapcsán. Az eredeti recept tehát csak egy alap, kiindulásnak azonban jó. - Szerkesztő megjegyzése.)

Hozzávalók:

Az alaphoz:
3 db tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál darált keksz
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg durvára vágott pirított sótlan mogyoró
10 dkg nutella

A krémhez:
2,5 dl tej
3 db tojássárgája
2 dkg vaníliás pudingpor
3 dkg liszt
5 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
A középső réteghez:
25 dkg háztartási keksz
1 dl langyos tej

A tetejére:
2,5 dl tejszín
1 teáskanál habfixáló
csoki reszelve, forgácsolva
mogyorószemek

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mogyoró kivételével a többi hozzávalót, majd sütőpapíros lemezere (25 x 25 cm-es négyzetre) kenjük és megszórjuk a mogyoróval. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Amikor kész, a sütőpapírt lehúzva megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk.

Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel.

Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk a csokoládé reszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.

Forrás

Kép forrása: http://en.wikipedia.org/wiki/File

TOP 5