Skip to main content

dr Gheorghe Mencinicopschi

A kereskedelemben kapható hús miatt menstruál egy kislány Brăila megyében már hét évesen, állítják azok a szakemberek, akik megvizsgálták az első osztályos gyermeket. A diagnózis szerint a növekedési hormonokkal, ösztrogénnel kezelt és forgalomba bocsátott állatok húsa miatt lett hét évesen felnőtt nő a kislány.

Az Élelmiszeripari Kutatóintézet igazgatója, dr. Gheorghe Mencinicopschi elmondta, az Egyesült Államokban engedélyezett hormonokat az Európai Unióban nem lehet használni. "Ezek valóban előidézhetik a korapubertást", mondta a szakember. Növekedési hormont nemcsak húsokban találunk, hanem a közönséges pillepalackok gyártásakor is felhasználják. A BPA nevű kémiai vegyületet pillepalackok előállításakor használják, ez állítólag hatással van az emberi hormonháztartásra, különösen a női nemi hormon, az ösztrogén működésére.

A bukaresti I. Parhon Endokrinológiai Intézet munkatársai kételkednek az előbbi állításban, szerintük még nem igazolták tudományosan az állatoknak adott növekedési hormonok és a belőlük az ember által elfogyasztott hús endokrin rendszerre gyakorolt hatását. Több környezeti tényező is hozzájárulhat a hormonháztartás felborulásához.

manna.ro/cancan

Forrás: Manna.ro (http://goo.gl/kysxw)

TOP 5