Skip to main content

A kanadai anyuka és táplálkozási szakértő Melanie Hesketh furcsa, de annál tanulságosabb módját választotta annak, hogy távol tartsa gyermekeit a gyorséttermektől: egy éve tartogat egy sajtburgert a konyhájában. Azt várnánk, hogy egy év alatt az étel a felismerhetetlenségig elrohad, de nem úgy a gyorséttermes sajtburger, az csak egy kicsit összetöppedt, de ettől eltekintve ehetőnek tűnik.

 

 

Ami pedig a szagát illeti, még ez sem olyan undorító, mint várnánk, Hesketh beszámolója szerint enyhe, zsíros és bőrszerű szaga van, de emlékeztet még a „friss” sajtburger illatára. De nemcsak a húspogácsa, hanem a sajt és a zsemle is kitűnően vannak, köszönik. A zsemlének egy év alatt minimum penészessé kellett volna válnia, de a kanadai anyuka házi kísérlete ezt az elméletet is cáfolja: bár a zsömle megkeményedett, de a sajttal együtt jó állapotban van.

Hogy mi a tanulság? Az általunk olyan nagy kedvvel fogyasztott gyorséttermi sajtburgerben annyi só és tartósítószer van, hogy még a baktériumok sem tudnak mit kezdeni vele. Ha pedig hallgatunk ezekre a szívós, apró lényekre, akkor mi sem esszük meg az amúgy finomra módosított, agyonsózott, zsíros étket, de persze mindenki hajlamos néha-néha elgyengülni. De azért jobb, ha tudjuk, milyen finomságot eszünk éppen.

 

Forrás: TisztaJövő.hu (http://goo.gl/lGOqz) ->  (www.odditycentral.com és windsorstar.com)

Kapcsolódó videó:  

TOP 5