Skip to main content

Új-Zélandon minden a hobbitokról szól. A kis szőrös lábúak jelen vannak mindenütt, a repülőn, a repülőtéren, ahol egy óriás Gollam fogadja a látogatókat, de lehetőségünk van körbejárni A Gyűrűk Ura forgatási helyszíneit is. Néhány hete, A Hobbit: Váratlan utazás premierje környékén pedig megnyílt a hobbitok törzshelye, a Zöld Sárkány Pub (Green Dragon).

A Gyűrűk Ura és A Hobbit filmek által inspirált igazán autentikus pub Hobbitfalva (Hobbiton) közelében, Matamata mellett kezdte meg működését.

Mi sem bizonyítja jobban jelentőségét, hogy Új-Zéland miniszterelnöke John Key nyitotta meg a helyet. 2014-ig az utolsó hobbit film bemutatásáig még várhatóan sok hasonlóan látványos turisztikai attrakcióra számíthatunk "Középföldéről".

A kocsma külső és belső kellékei impozánsak, kerülik azonban a luxust, az ivó egyszerűségében nagyszerű. Az embernek mégis az az érzése, miközben hörpinti sört, mintha egy ideig a film részese, közvetlen szereplője lenne.Egy kivétel azonban szemmel látható. A kocsma nem a hobbitok méretére lett tervezve, bárki elférhet benne, legyen az akár kétméteres.

Az ivó környezetében lévő hely egyébként gyönyörű, mint ahogy a képen is látható. Mindez még varázslatosabbá teszi a helyet. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy a film falubeli jeleneteinek helyszínt adó díszletkunyhók üresen, kihasználatlanul állnak, gyakorlatilag birkák lakják. Ez az állapot azonban csak átmenetinek bizonyult, a hely turisztikai látványossággá vált, így ennek egy következményeként épült a Zöld Sárkány is. http://utajovobe.eu/hirek/varos-kozlekedes/647-hobbiton-uj-lakoi-mire-jo-a-gyuruk-ura-trilogia-diszlete

A filmipart gyakran éri az a kritika, hogy feleslegesen rombolja, terheli a környezetet, ugyanakkor felesleges hulladékot termel. A Gyűrűk Ura ennek ellenére meg tudta mutatni, hogy ezen lehet változtatni, sőt a díszletekből akár bevételt is lehet nyerni.

További fotók itt tekinthetők meg. http://vilagutazo.blog.hu/2012/12/13/hobbit-kocsma_nyilt_uj-zelandon?utm_medium=img&

Forrás: http://vilagutazo.blog.hu/2012/12/13/hobbit-kocsma_nyilt_uj-zelandon?utm_medium=img&

TOP 5