Skip to main content

fokhagyma szirup

Kis kutatásom megfázás és influenza elleni elixír gyártásáról nélkülözhetetlenné teszi a vámpírok megemlítését. 

Ugyanis vannak olyan fórumok, ahol teljesen normális és hétköznapi emberek (legalábbis annak látszó) arról társalognak, hogy miért nem szeretik a fokhagymát a vámpírok és hogy milyen módszerekkel lehet távol tartani őket.

hirdetés

Így ide másolok egy választ, amit az egyik komolyan fórumozó követett el és betegre röhögtem magam rajta: "az igazi öreg rocker 600 éves vámpírra a hagyma már nem hat, csak a kis fiatal 200 évesekre".

ÖÖÖÖÖ. Oké, szóval az egy dolog, hogy mostanában újra divat a vámpír, és hogy évek óta nézem, ahogy az Alkonyatban Kristen Stewart végigszenvedi az életét, legalábbis az állandó félig nyitott szájtartás és a szélfútta haj vad ágyjelentek nélkül, nekem erről árulkodik.

Mondjuk én is biztos ennyit szenvednék, ha ennyire falfehér és karót nyelt csávóm lenne, hálisten itt nem erről van szó, Szasza humora már önmagában képes távol tartani akármilyen vámpírt a közelben. És mivel a nevetés még gyógyít is, emiatt nekem Ő az egyik legjobb betegség elleni szerem.

Ha viszont ő esetleg nincs kéznél, akkor jöhet a fokhagyma szirup, aminek a receptjét egy szuper régi angol nyelvű népgyógyászati könyvből szereztem. Éppen most is rotyog egy adag a tűzhelyen, és mivel nagyon sokan kérdeztétek, hogy mit lehetne ebben az időszakban enni/inni megfázás és influenza ellen, meg is osztom Veletek. Ha most csináltok egy adaggal, decembertől már fogyasztható is, mivel 2 hét hűtőben állás kell, amíg végleg összeérnek benne a hatóanyagok.

Csodaszirup fokhagymából, vagyis távozz tőlem influenza

Hozzávalók

2 fej fokhagyma

600 ml víz

1 citrom leve

60ml méz

1. A fokhagymát megpucoljuk (bár vannak receptek, ami szerint nem kell, csak egészben beledobod héjastul) és apróra vágjuk. Feltesszük főni 6 dl vízzel és a forrástól számítva még 20 percig főzzünk takaréklángon. Néha kavargassátok meg.

2. Adjátok hozzá a  citrom levét (magokra ügyeljetek, hogy ne menjen bele) és a mézet, így még 2-3 percig főzitek.

3. Hagyjátok kicsit hűlni ezt a  mixet és utána töltsétek pici üvegbe, amit utána beraktok 2 hétre a hűtőbe.

Mire jó és hogyan használjátok?

Minden reggel és este egy teáskanálnyi sziruppal indítani és zárni a napot nagyon hatékony segítség abban, hogy meggyógyuljatok könnyebb megfázásokból és infulenzából, ha már esetleg belekerültetek a nyákosan köpködő, bedugult orrú állampolgárok táborába. Ha pedig eddig még elkerült a tipikus őszi - téli betegség, akkor megelőzésre javasolt. De még számtalan területen bizonyított, elsősorban:

Érelmeszesedési problémák, migrénes fejgörcsök, gombafertőzések, bélpuffadás - bélgörcs esetében.

Nem azért, de ha már az ókori egyiptomiak között is okot adott rabszolgalázadásra a fokhagyma adag csökkentése (mert hogy volt ilyen), akkor biztosan tudhat valamit ez a csodaszerként emlegetett gyógynövény. Ráadásul az egyik fórumozó egész értelmes választ is adott a blogbejegyzést indító, miért nem szeretik a vámpírok a fokhagymát - kérdésre. "Ez egy, a Balkán hiedelemvilágából származó feltevés. A hagyma az életerő hordozója, már az ókorban is nagy becsben állt. Mivel a vámpír egy visszajáró halott, az elmúlás és a pusztulás birodalmához tartozik, nyilvánvaló, hogy fél a fokhagymától, mely az életerőt és energiát képviseli."

Na. Ezért igyatok ilyen szirupot a téli időkben. Hogy legyen életerőtök. Az egészet mindösszesen 30 perc elkészíteni. 2-3 éves kortól gyerekeknek is javasolt! A kúra alatt rágó legyen azért nálatok, ha esetleg érzékenyebben érintene valakit a fokhagyma íz reggelente.

forrás: Jessica Houdret - The Home Apothecary

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

ForrásA nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5