Skip to main content

Hogyan tároljuk mindennapi kenyerünket? Valahol hátul az agyunkban folyton zakatoló kérdés ez, amivel nem nagyon tudunk megbirkózni. Mert mondanak mindent: hűtsd le, ne hűtsd le, tekerd be fóliába, tartsd szigorúan Pataki-tálban. Hol az igazság? Mitől marad a leghosszabb ideig penésztől mentes a kenyerünk?

Tárold cserépedényben!

Állítólag a Pataki-tál az egyik legjobb arra, hogy ne száradjon ki a kenyerünk. Az egyik oldal legalábbis ezt írja, mert itt kérem táborokra szakadtak már a kenyér tárolásában az emberek.

A sima cserép- vagy kerámiatartóra is sokan esküsznek, és tény, hogy három napig jó benne a kenyér.

Tárold mélyhűtőben

Egyesek kijelentik kategorikusan, hogy márpedig a kenyér nem a hűvösre való, mások pedig esküsznek rá, hogy a legjobb megoldás, ha szeletelve, bezacskózva eltesszük a mélyhűtőbe, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Való igaz, hogy így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen.

Ami viszont nem javallott: a mikrózás tönkreteheti a szeleteket, teljesen kiszáradhat pillanatok alatt.

Tárold fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerd folpackba a kenyeret, be a kenyértartózsákba, és tényleg friss marad pár napig a kenyér.

Az alufólia is felbukkant a javaslatok között, kombinálva a mélyhűtős megoldással, nagy meleg esetére: alufóliába csomagoljuk a kenyeret, és úgy fagyasztjuk le.

Az alufóliát még felhasználhatjuk gyors segítségként is: a kenyér megvágott felületére tegyünk csak alufóliát, és úgy be a szatyorba. Hatékony és egyszerű praktika, megtartjuk.

Olvassa el a teljes írást a nlcafe.hu weboldalon.

Forrás

TOP 5