Skip to main content

beyond meat hamburger vega vegaburger Leonardo DiCaprio 

A Beyond Meat nevű céget, amelyben érdekeltsége van az amerikai színésznek is, a héten vitték tőzsdére, ám arra senki sem számított, hogy az eredeti részvényárhoz képest - napok alatt - 163 százalékkal többet fognak érni a papírok – írja a MarketWatch.

Az elmúlt két évtizedben a Beyond Meat mostani tőzsdei nyitása volt a legnagyobb durranás a parkettre vitt cégek közül.

hirdetés

A húsmentes hamburgert is gyártó cég ugyanis közel megháromszorozta papírjai értékét a bevezetési részvényárhoz képest.

A részvényeket eredetileg 25 dolláros (7.200 forint) áron dobták piacra, ám délutánra már 46 dolláron álltak a NASDAQ-on, majd a kereskedés végére elérték a 65,75 dollárt (19 ezer forint).

A Beyond Meat piaci részesedése 1,5 milliárd dollár volt szerda este, míg csütörtök délutánra már elérte a 3,8 milliárd dollárt.

A vállalat 9,5 millió részvényt értékesített, és legalább 240 millió dollárt akar így gyűjteni, hogy abból fejlesszék a gyártást, építsenek új üzemeket, és növeljék az értékesítést is.

2017 októbere óta a cég egyik befektetője Leonardo DiCaprio is, aki korábban kifejtette, hogy a Beyond Meat úttörő vállalkozás a növényi alapú húsfogyasztás elterjesztésében.

A húshelyettesítő élelmiszereket gyártó vállalkozást 2009-ben alapította Ethan Brown, a kizárólag növényi alapanyagokból készülő hústerméket azóta több ezer üzletben és étteremben lehet kapni.

Ugyan a cég még nem termelt profitot, azonban létrehozott egy alternatív húskategóriát az élelmiszerpiacon belül, amely elemzők szerint idővel akár 1,4 milliárd dollárt is érhet.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás -  A nyitókép forrása: BEYOND MEAT

TOP 5