Skip to main content

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái. Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása 2014. november 14-étől - közölte az NFM.

A fejlesztési tárca jelezte, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesek, ismételt benyújtásukra nincs szükség. A minisztérium felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.

hirdetés

A pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca a beadási határidőket az alábbiak szerint határozza meg.

A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra 2014. november 14-e és 2014. december 15-e között, vagy a forrás kimerüléséig az alábbi bontás szerint lehet pályázatot benyújtani:

 

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram pályázatait 2014. november 19-e és 2015. január 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi, régiónkénti bontásban:

 

A Homlokzati Nyílászárócsere alprogram pályázatait 2014. november 26-a és 2015. január 5-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi bontás szerint:

 

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhető el. A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. E cél érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez - olvasható a közleményben.

Forrás

TOP 5