Skip to main content

 famentes zsaluzás MEVA

A történelem során gyakori jelenség, hogy egy-egy új technológiai fejlesztés terjedésének felgyorsulását valamilyen kényszerű helyzet váltja ki.

Egy ilyen folyamatnak lehettünk szemtanúi, amikor az idei évben a famentes zsalutechnológia innovációja térhódításába kezdett az építőipar területén. Ugyanis az idén nyáron megfigyelhető építőipari alapanyagok – például fa és acél – drágulása jelentős szerepet játszott a technológia elterjedésében.

A 2021 nyarán tapasztalt alapanyagár növekedések hatására rengeteg kivitelező és beruházó számára vált bizonytalanná aktuális projektjeik, ellátottsága, költségvetése és ütemterve. A negatív hatások mellett azonban, az átlagemberek számára talán kevésbé ismert, ám annál több fát feleslegesen felhasználó területen: a zsalupiacon, kifejezetten pozitív folyamatok játszódtak le ebben az időszakban. Ugyanis az előző évekhez képest lényegesen több kivitelező cég fektetett saját eszközparkjának bővítésébe, így pl. új zsalurendszerek megvásárlásába. És ami, még pozitívabb, hogy ezen beruházások során jóval többen döntöttek az innovatív és környezetkímélő famentes, műanyag zsalutechnológiai megoldások mellett.

Erről számolt be Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. ügyvezetője, aki elmondta, hogy a vállalat történetében először, az idei évben az eszközértékesítésekből származó bevételeik meghaladták a bérlések számát, ugyanis október végéig 53%-ot tett ki az eladások aránya, a bérlésekhez képest.

Igaz, a befektetések számának növekedése kényszerű döntésnek tűnhet, azonban rövid és hosszú távon is valóban pozitív hatásai lesznek az építtetők számára. Ugyanis közép- vagy hosszútávon nézve azok a kivitelezők, akik műanyag zsalutáblákkal működő zsalurendszereket vásároltak a hatékonyabb munkavégzés mellett nemcsak kiadásaikat, de ökológiai lábnyomukat is nagyban csökkentették. Az elmúlt években az építőipar területén, a befektetői döntések meghozatalakor is egyre fontosabb szempont a fenntarthatóság és a zöld megoldások keresése.

Innovatív zöld zsalutechnológiák

A MEVA számára évtizedek óta fontos cél, hogy a tudatos kivitelezést támogatva, eszközeiket minél környezetkímélőbb módon alakítsák ki. Ilyen újító találmányuk, a famentes, könnyen karbantartható és ezáltal akár örökéletű eszköz: a műanyag zsaluhéj-technológia.

A zsalupiacon elsőként ismerte fel a vállalat, hogy óriási terhelést jelent a környezetnek a zsalutáblákhoz felhasznált fa „elégetése” és az elhasználódott fatáblák kidobása.

MEVA Egyetem tower

A MEVA a műanyag zsaluhéj feltalálójaként és egyedüli forgalmazójaként évek óta folyamatosan integrálja a piacra kerülő zsaluiba ezt a zöld megoldást, így mára az összes fal- és a legkorszerűbb födémzsalu rendszerük is ezzel a high-tech megoldással kerül a kivitelezőkhöz. Azok, akik ezt a magas minőségű, többször újrahasznosítható, gyakorlatilag örökéletű kompozit műanyag zsalutáblát választják egyértelműen hozzájárulnak az építőipar ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Megtérülő befektetés

A debreceni Márkó-Bau Generál Kft. is egy ilyen újításokra nyitott vállalat, akik 2012 óta dolgoznak a MEVA zsalurendszereivel. Az együttműködésről a kivitelező cég tulajdonosa Luczay Márk így nyilatkozott:

„Már a kezdetektől olyan zsalurendszereket akartunk használni a kivitelezéseinken, amelyek jóval nagyobb teherbírást és tartósságot biztosítanak, mint az akkoriban a hazai piacon ismert megoldások. Ekkor találtunk rá a MEVA műanyag zsaluhéj-technológiájára, amely már akkor is igazán jövőbe mutató megoldásnak bizonyult.”

Az Kelet-Magyarországon tevékenykedő cég már több mint nyolc éve kizárólag ezt a műszaki megoldást alkalmazza a kivitelezésein.

„Az elmúlt 8 év alatt pedig egy olyan zsalutábla sem volt, amit ki kellett volna dobnunk.”

– mondta a cégtulajdonos. Ez a gyakorlatban is bizonyítja a MEVA ígéretét, miszerint a megfelelő karbantartással műanyag zsalutábláik valóban örökéletű, így igazán környezetbarát megoldást kínálnak.

Emellett a kivitelező környezettudatos értékeken túl azt is kiemelte, hogy a gyakorlatilag örökéletű zsaluparkjukkal az évek alatt rengeteget tudtak spórolni a bérleti díjakon, hiszen így az újra-vásárlások, pótlások kiadásait is elkerülhették, ezzel nem csupán a környezetre, de a költségeikre is nagy hatással volt ez a tudatos beszerzési döntés.

Tudjon meg többet a MEVA-ról: www.meva.net/hu

A képek forrása: Build Communication / MEVA

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5