Skip to main content
MEVA famentes zsaluzás

Kép forrása: MEVA

Az ipari célú fakitermelés optimalizálásához egy olyan rendhagyó terület is hozzájárulhat, mint amilyen az épületek zsaluzása. 

A famentes zsaluhéjak gyártásában piacvezető MEVA Zsalurendszerek Zrt. tevékenységét évtizedek óta meghatározza a környezetre tekintettel folyó üzletmenet. Legújabb magyarországi beruházásával is ezt a szemléletet viszi tovább: újonnan épülő regionális szolgáltatási központjában tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.

Az EP adatai szerint a világ összes erdeinek csak csekély része, 5%- a található az EU- ban, ami nagyjából 158 millió hektáros területet jelent. Magyarország területének mintegy 22%- a erdős terület, ezzel EU- s viszonylatban az utolsók között a 23. helyen áll. Az utóbbi évek erdőgazdasági törekvései ugyan célul tűzték ki az erdőterületek növelését, de az új telepítések sajnos csak hosszú idő elteltével lesznek képesek pótolni a korábban kivágottakat, és ezeknek is csak 1,6%- a települt kifejezetten ipari célra. Ebből is látszik, hogy az ipari célú fakitermelés visszaszorítása, megállítása milyen fontos feladat.

Famentes zsaluval a fenntartható jövőért

Sokan nem is gondolják, hogy egy- egy építőipari beruházás során milyen jelentős mennyiségű faanyagot használnak fel –pocsékolnak el sokszor. A fából készült zsaluzat a legtöbb esetben többször már nem használható fel, kárba vész, szemét lesz belőle. Napjainkban a faanyag drága, és erdőkben sem bővelkedünk, éppen ezért minden olyan megoldást, ami az ipari célú fakitermelést visszaszorítja, támogatni kell. Az építőipari cégek is már rég óta törekednek a környezetbarát, fenntartható technológiák fejlesztésére. A zsalukat gyártó MEVA választékába is így kerültek be már több mint 20 éve a számtalanszor felhasználható, újrahasznosítható zsalutáblák, amelyek az építkezések fafelhasználásának visszaszorításában játszanak fontos szerepet. A MEVA a műanyag zsaluhéj feltalálója és bevezetése óta, piacvezető forgalmazója. A vállalat szakemberei azt is elárulták, hogy a műanyag zsaluhéj több mint 20 éves pályafutása alatt, még soha senki nem élt a reklamáció lehetőségével, pedig nem kevesebb, mint 7 év garanciát vállalnak rá.

MEVA famentes zsaluzás

Tőlük nyugatabbra ezeknek a használata már jó ideje mindennapos, és szerencsére napjainkban már a hazai piacon is egyre többen ismerik fel jelentőségüket. További előnye a technológiának, hogy a zsaluzat bármilyen geometria formához, bonyolult térbeli elemhez alkalmazható, így nem csak a hatalmas méretű beruházások esetében, de akár egy csak egy családi ház építésénél is jól használhatók. Így pedig, még ha csak kicsiben is, de bárki hozzájárulhat a fakitermelés visszaszorításához, hiszen az erdő a „föld tüdeje”, megóvása mindenki számára fontos feladat!

Új regionális telephely a környezetbarát szemlélet jegyében

A Budapest agglomerációjában, 2023-ra tervezett Meva beruházással, a 25 000 négyzetméteres új telephelyen, a vállalat már nem csak a hazai, de a környező országokból – döntően Ausztriából és Németországból - érkező bérleti zsalupark eszközeinek felújítását, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is rugalmasan ki tudja elégíteni. Mintegy 20 000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja majd ki 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet is magába foglaló csarnokot.

A technológia kevés élő munkával készíti elő többek között a cégünk innovációját, a famentes környezetbarát műanyag zsaluhéjakat a korlátlan számú újrafelhasználásra.”

– mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

„A Meva családi vállalkozás, amelynek több mint fél évszázados létét a környezetre tekintettel folyó üzletmenet határozta meg, és ehhez az elvhez tartjuk magunkat a mai napig is. A legjobb példa erre talán a cég által több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, amivel az ipari célú fakitermelés visszaszorításával járulunk hozzá, és amellyel a máig egyedülállóak vagyunk a zsalupiacon. De jó példája a hamarosan megépülő magyar telephely, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.”

A Famentes zsaluzásról bővebben: https://shop.meva.hu/hirek/2-valtson-a-legkorszerubb-famentes-zsalutechnologiakra

A MEVA termékeiről bővebben: https://shop.meva.hu/

A képek forrása: Build Communication / MEVA

Szponzorált tartalom - Hirdetés (X)

TOP 5