Skip to main content

Több mint 150 féle Mapei termékre jellemző a „Green Innovation” jel, és ezek értékes pontokkal segítenek hozzájárulni a LEED (Energiatudatosan és Környezetvédelmileg Tervezett Zöld Építmények Besorolási Rendszere) tanúsított projektekhez.

A Mapei környezetvédelem iránt elkötelezett működése már hosszú ideje kiterjed létesítményeinkre, termékeinkre és gyártási folyamatainkra is. A lehető legkisebbre csökkentjük a hulladékok keletkezését és a lehető legnagyobbra növeljük az újrahasznosított anyagok használatát. Ezen kívül kutatási és fejlesztési tevékenységünk az oldószerektől és szennyezőanyagoktól mentes, környezetvédelmileg fenntartható termékek és rendszerek kifejlesztésére irányul.

Ennek a törekvésnek az eredménye a több mint 150 féle, a LEED-nek megfelelő termék gyártása, s a létrehozott termékek környezetbarát alkalmazhatósága.
A LEED a teljes építményre vonatkozik és öt fő területet vizsgál: fenntartható helyszíni kivitelezés, vízmegőrzés, energiahatékonyság, anyaghasználat és a belső környezet minősége.

A LEED tanúsítvány csak építményprojektre vonatkozik, nem termékekre vagy szolgáltatásokra. Mégis, amíg a termékek nem lehetnek LEED tanúsítottak, addig is segítenek hozzájárulni a LEED tanúsításhoz.

Hogy működnek együtt a Mapei padlóburkolási terméki a LEED-del?

  1. újrahasznosított anyagok
  2. helyi alapanyagok
  3. az egészségre és a környezetre nem ártalmas, alacsony károsanyag kibocsátású ragasztók, ragasztóhabarcsok és hézagkitöltő-anyagok
  4. beltéri levegőminőség a használatbavétel előtt.

A Mapei ULTRABOND ECO ragasztók termékcsaládjának jellegzetessége a nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátás (VOC).

Parketta fektetés egészségesen, garantáltan allergiás reakciók nélkül!

Az ULTRABOND ECO S945 1K egykomponensű, izocianát- és oldószermentes, (EMICODE EC1 R) parketta ragasztó. Epoxi és epoxi-poliuretán termékekre allergiás szakemberek is használhatják. 20-30 %-kal kiadósabb a hagyományos, kétkomponensű ragasztóknál. A termék nyitott ideje körülbelül 45-60 perc, és után igazítási ideje is rendkívül jó: 1 óra 45 perc - 2 óra között van. Előnyös a burkolatnak és a burkolónak!

Környezetbarát megoldás textilburkolatok gyors és hatékony fektetéséhez!

Az ULTRABOND ECO 170 nagyon erős kezdeti tapadószilárdságú vizes diszperziós ragasztó kifejezetten textil padlóburkolatokhoz. Bármilyen hátoldalú textil padlóburkolat beltéri ragasztására alkalmas, az építőiparban szokásosan használt bármilyen, a felszivárgó nedvesség ellen megfelelően védett, nedvszívó és nem nedvszívó aljzatra. Kezdeti tapadó szilárdsága, hosszú nyitott ideje ellenére (30-40 perc), igen nagy. A ragasztó száradási ideje aljzattól függően 0-20 perc között van, ezért ha gyors tapadásra van szükség, akkor ez a ragasztó ideális.

Mivel fektessen linóleumot gazdaságosan és egészségesen?

Az ULTRABOND ECO 520 vizes diszperziós ragasztó nagyon gyors és erős kezdeti tapadással, kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez lett kifejlesztve. Az ULTRABOND ECO 520 megszilárdulása után alkalmas intenzív gyalogos forgalomra és görgős székek alá is. Gyors kezdeti tapadás és hosszú nyitott idő jellemzi a ragasztót.

Mit használjon nagy felületek, pl. sportcsarnokok kényelmes burkolásához?

Az ULTRABOND ECO 380 gyors kezdeti tapadó erővel és mégis hosszú nyitott idővel rendelkezik, gumi, sportburkolat, szőnyegpadló és PVC ragasztására alkalmas. Hosszú nyitott ideje miatt (70 perc) kifejezetten jó megoldás nagy felületek burkolására, sportcsarnokok, tornatermek gumi burkolatainak, sportburkolatainak fektetésére.

Új Mapei termékek a LEED minősítéssel összhangban:

  • Ultrabond S 945 1K - parkettához
  • Ultrabond Eco 170 - Szőnyeghez
  • Ultrabond Eco 520 - Linoleumhoz
  • Ultrabond Eco 380 - PVC-hez

Ha szeretne többet megtudni a Mapei környezetbarát, LEED-kompatibilis megoldásairól, forduljon bizalommal a Mapei Kft., termékfelelőséhez, Nagy Antalhoz: nagy.antal[kukac]mapei.hu e.mail címen vagy a 06-30-538-0312 telefonszámon.

(x)

További cikkeink a témában

Odooproject: két év munka gyümölcse öt részben - Szerkezetek a fenntarthatóság szolgálatában (2)
Odooproject: két év munka gyümölcse öt részben - Házat tervezünk, ami fenntartható (1)
A csí és a napkollektor – kínai csapat a Solar Decathlonon
MAPEI és LEED: Zöld környezet alakítása, egyszerűen
Arccal a Nap felé – az Odooproject napelemes rendszere
Fantáziadús padlóburkolatok nem csak kísérletező kedvűeknek
Igazán egyedi, dekoratív padlóbevonatot szeretne, amely ráadásul még oldószermentes is?
Aktívház és zöld dizájn – a MOL új budai benzinkútja

Forrás: http://epiteszforum.hu/node/21408?utm

Kép forrása: http://epiteszforum.hu/node/21043

TOP 5