Skip to main content

A 2010-es és 2011-es túrák folytatásaként idén is megrendezik a Határon-Túrát, 2012. augusztus 14-20 között, minek során 7 nap alatt a Vereckei-hágótól Budapestig jutnak el a kerékpárosok.

A több mint 520 kilométeres túra egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújt azoknak, akik csatlakoznak a biciklisekhez.

A túra során a résztvevők ellátogatnak a Vereckei-hágóhoz, és út közben számos jelentős történelmi, turisztikai állomást érintenek.

A Vereckei-hágó a Máramarosi-havasok és a Keleti-Beszkidek közt biztosítja az áthaladást 839 m magasan. Azt, hogy milyen jelentősége van a magyar történelemben, nem kell hangsúlyozni.

Történelmünk része, itt léptek be honfoglaló őseink a Kárpát-medencébe. Ez az a vidék, amelyet minden magyar igyekszik életében legalább egyszer felkeresni.

A túra tavaly és előtte is sikeres volt, mint ahogy a képen is látható, igen sokan vágtak neki a túrának.

Ebben az évben a résztvevők a Vereckei Hágótól indulva Munkácson, Vásárosnaményon, Sárospatakon, Miskolcon át Eger és Gyöngyös érimtésével érik el Budapestet.

A túra, mint ahogy korábban is már számtalanszor elhangzott, túra és nem verseny, szó szerint a részvétel a fontos. Mivel kizárt a versengés, mndenki a fizikumának megfelelő tempót veszi fel, már csak azért is, hogy a sérülések elkerülhetők legyenek. Így kétféle csoport alakul ki, kétféle haladási sebességgel.

Mindezek alapján az első napon derül ki, ki melyik csoportba kerül, avagy melyiket szereti. Célszerű tehát ahhoz csatlakozni. A túrázókat egyébként motorosok és autók kísérik, vigyáznak rájuk, de ettől még a közlekedési szabályok betartása kötelező.

Remélhetőleg, az eseményről, a megállókról a sajtó is hírt ad majd, illetve láthatunk élménybeszámolókat a televízióban is. Bővebb információ a http://vuelta.hu/hataron-tura oldalon olvasható.

Forrás: http://vuelta.hu/hataron-tura

TOP 5