Skip to main content

Occupy tüntetők a Wall Streeten (Fotó: Emmanuel Dunand / AFP) Száznyolcvankét főt tartóztatott le New York City rendőrsége hétfőn azok közül, akik az Occupy Wall Street nevű antikapitalista mozgalom első születésnapját ünnepelték.

A tüntetés ezúttal kevesebb szimpatizánst vonzott, mint májusban.

Több száz felvonuló foglalta el az utcákat hétfőn a manhattani Zuccotti Park környékén, idézi a Bloomberget a Portfolio. Ez az a hely, amely szimbóluma és születési helye tavaly óta a világszerte szimpatizánsokat gyűjtő mozgalomnak. A rendőrség gyalog, motorkerékpárokon és lóháton igyekezett elejét venni a rendbontásnak.

A tüntetők a rendőrség közbeavatkozásának köszönhetően nem érték el egyik céljukat, a tőzsdei piacnyitás megakadályozását.

A rendőrség több utcát és legalább egy metróállomást is lezárt a pénzügyi negyed környékén, és összesen 182 főt letartóztatott, többségüket a közlekedési szabályok megsértése miatt.

A mostani több száz tüntetővel ellentétben május 1-jén több tízezren vettek részt az Occupy Wall Street megmozdulásán, ám akkor a New York-i helyszínen jóval kevesebb, 34 tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség.

További fényképek itt tekinthetők meg: http://galeria.index.hu/kulfold/2012/09/18/egyeves_az_occupy_megmozdulas/ajanlo?openwith=3336050

Forrás: http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/09/18/el_akartak_foglalni_a_tozsdet/

TOP 5