Skip to main content

Farkaslányokként vagy egyszerűen csak szörnyekként emlegetik őket, gyógyíthatatlanul szőrösödnek.

A három nővér leghőbb vágya, hogy társat találjon, ám egy ritka genetikai rendellenesség miatt erre kicsi az esélyük: ők ugyanis farkasember-szindrómában szenvednek, ami miatt egész testükön erős szőrzet fejlődik. A világon körülbelül 300 farkasember-szindrómás beteg él, a betegségnek nincs gyógymódja.

A 23 éves Savita, a 18 éves Monisha és a 16 éves Savitri egy különleges szőrtelenítő krémmel próbálja enyhíteni a problémát, azonban a szőr rendkívül gyorsan újranő rajtuk. „Senki sem fog feleségül venni bennünket”, panaszkodott Savita egy újságnak. Kisgyerekkoruk óta szörnynek csúfolják őket a falujukban, a közép-indiai Sangliban. Még az iskolában sem volt hajlandó senki melléjük ülni a padban.

Édesanyjuk szerint néhai férjétől örökölték a betegséget. Erről viszont ő előzetesen nem tudott. Tizenkét évesen adták férjhez, az ottani szokások szerint előre elrendezett házasságot kötöttek. Az esküvőig nem is látta a férjét. Utána már nem volt visszaút. Hat gyermeket szült, három másik lánya szerencsére egészséges.

Savita már többször próbált munkát találni, hogy legalább így segítse a családját, de egy-egy helyen legfeljebb két hétig tűrik meg. Amint kezd kicsit erősebben szőrösödni, azonnal elküldik. A lányok most egy dokumentumfilmesben reménykednek, aki megígérte, hogy filmet készít szenvedésekkel teli életükről. Hátha így sikerül pénzt szerezniük a lézeres szőrtelenítő eljárásra, amit a közeli klinikán el is végeznének, de amerikai és német specialistákat kell hozzá hívniuk.

Forrás: http://soskeresem.postr.hu/ferjhez-mennenek-a-vilag-legszorosebb-lanyai

TOP 5