Skip to main content

Fotó: Bloomberg A Magyar Telekom jövőre 500 munkavállaló elbocsátását tervezi, az anyavállalatot érintő létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről a cég már megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel - tette közzé a távközlési társaság a BÉT honlapján hétfőn.

A megállapodás értelmében a társaság 2013-ban 500 munkavállaló elbocsátását tervezi. A többség várhatóan 2012 végén távozik a cégtől - olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: a fenti szám nem tartalmazza a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony-megszüntetéseket. Jelenleg hozzávetőleg 7500-an dolgoznak a vállalatnál.

A további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatóak, amelyek 2013. január elsején lépnek életbe - közölte a cég.

A szakszervezetekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat megmaradt munkatársai jövő áprilistól viszont 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy az ő béreik megőrizzék a reálértéküket.

Az augusztus elején közzétett gyorsjelentés szerint a társaság teljes évre vonatkozó előrejelzései nem változtak: továbbra is a működésből származó eredmény (EBITDA) 4-6 százalékos csökkenésével és változatlan vagy legfeljebb 2 százalékkal csökkenő értékesítési bevétellel számol a menedzsment.

Magyarország egyik vezető távközlési szolgáltatója már tavaly is a veszteségei minimalizálásval kellett, hogy törődjön úgy, hogy az előfizetőik száma közben nőtt. Emellett a beruházásait terven felül, csaknem a duplájával csökkentette.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/01/500_embert_rug_ki_a_telekom/

TOP 5