Skip to main content

Moira GleedA walesi Moira Gleed furcsa betegségben szenved, amely miatt állandóan csukva kell tartania a szemei és sehogy nem tudja kinyitni őket. Már végleg feladta a reményt, amikor rájött, az éneklés csodákat művelt vele.

A 66 éves Moira Gleed ritka idegrendszeri betegségben szenved, amely rendellenes izomösszehúzódásokat eredményez nála. Esetében a szemhéjai lecsukódását eredményezi a fokális disztónia. Az izommunka természetesen akaratlan, így nem tud ellene tenni semmit - írta a Mirror magazin.

A különös kór megmagyarázhatatlan fényérzékenységgel kezdődött és az orvosoknak sejtése volt, mi válthatja ki. Moira Gleed állandóan úgy érezte, mintha homok ment volna a szemébe és le kellett csuknia. „A betegség miatt ott kellett hagynom a munkámat és vezetni sem tudtam többé. A szemeimet pedig sehogy sem voltam képes kinyitni, csak az ujjaimmal tudtam nagy nehezen szétfeszíteni őket, de tiszta vörösek voltak ” - árulta el a hölgy.

Később botox-kezelésekkel próbálkoztak, de nem sok sikerrel. Az izomösszehúzódások akaratlan mozgását nem lehetett befolyásolni. Már éppen feladta a reményt, hogy valaha ismét látni fog, amikor egy nap az énekkari próba során rádöbbent, végre megtalálta a megfelelő gyógymódot. „Teljesen elengedtem magam és szívből énekeltem. Nem is értettem hogyan történt, de megpillantottam a karvezetőt” - mesélte a véletlen felfedezés körülményeiről Moira Gleed, aki maga is sokkot kapott, hogy ismét látott.

Valószínűleg a stressz is nagy szerepet játszik az idegrendszeri betegségben és a teljes felszabadultság révén elernyedhettek az izmok így tudta kinyitni a szemét az asszony. Moira Gleed férje is belépett a kórusba és azóta igyekeznek minél többet énekelni.  

Forrás: http://borsonline.hu/20121019_eneklessel_gyogyitja_bizarr_betegseget_

TOP 5