Skip to main content

A Szingularitás Egyetem újra Magyarországra hozza közép-kelet európai régiós innovációs versenyét. A verseny egyik különlegessége, hogy idén a régión kívül Törökországból is várnak pályázatokat. Érdemes pályázni, ugyanis ezen a versenyen két 25 ezer dollár értékű, a NASA Kutatóbázisán lévő egyetem nyári programjára szóló ösztöndíjat nyernek el a legjobbak. A pályázatoknak a tavalyi versenyhez hasonló kiírásnak kell megfelelniük: legalább egymillió, a régióban élő ember életén, élet minőségén kell javítaniuk bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia alkalmazásával.

A Singularity University (SU) Global Impact nevű innovációs versenyeinek a célja olyan projektek feltérképezése, amelyek sok ember életét képesek pozitívan befolyásolni.

Az egyetem másodjára rendezi meg Budapesten régiós versenyét. Az első versenyre több, mint 50 pályázat érkezett, azonban a 2013-as versenyre a szervezők kétszáz fölötti pályázat beérkezését várják a régió országaiból (Ausztra, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna), valamint Törökországból.

A verseny két legjobbja 2013 nyarán részt vehet a Szilícium Völgyben lévő Szingularitás Egyetem nyári programján. A díj a program minden költségét fedezi, az utazást, programokat, szállást és étkezést is beleértve. A 2013-as Szingularitás Egyetem közép-kelet európai Global Impact versenyére 2012. december 1-től várják a szervezők a pályázatokat.

A Szingularitás Egyetem a Szilícium-Völgy nagyágyúinak közreműködésével létrehozott, a NASA kutatóbázisán lévő egyetem. A világ minden részéből érkeznek ide vállalatvezetők, kormánytagok, kutatók és tudósok, hogy megismerkedjenek a legújabb technológiai trendekkel, amelybe az űrtechnológiától kezdve, a 3D nyomtatókon keresztül az alternatív közlekedési eszközökig (pl.Tesla autó) szinte bármi belefér.

Az egyetem szigorú felvételi feltételeit teljesítő jelöltek nem csupán egy igen intenzív képzést kapnak, hanem megismerkedhetnek a Szilícium-völgy most induló start-upjaival, és betekintést nyerhetnek a legnagyobb cégek és szervezetek - NASA, Facebook, Google – működésébe.

Forrás: http://index.hu/tudomany/2012/11/29/megint_magyarorszagon_lesz_a_szingularitas_egyetem_innovacios_versenye/

Kép forrása: http://hirekma.hu/hir/1063778/megint-magyarorszagon-lesz-a-szingularitas-egyetem-innovacios-versenye.html

TOP 5