Skip to main content

 

Az egészségügyben, az oktatásban és a szociális szervezeteknél dolgozott korábban a szexmunkások több mint 70 százaléka, bő harmaduknak diplomája is van — derült ki a szexiparban tevékenykedők eddigi legnagyobb brit felméréséből.

Meglepő szakmákból is keveredtek néhányan a prostitúció környékére: a megkérdezettek között volt korábbi szállítmányozási menedzser, hajózási élelmezési szakember és életvezetési tanácsadó is.

hirdetés

A Leeds University kutatásában egy 50 év körüli Abbie nevű nőt is meginterjúvoltak, aki korábban kórházi ápoló volt. „Heti 6 nap dolgoztam napi 13 órákat, de így sem tudtam fizetni a lakáshitelemet.”

„Ápolónőként egész időmben szart takarítottam és néztem a haldokló embereket. Egy reggel felkeltem, és úgy döntöttem, könnyebb életet akarok — és most sikerült. Csak akkor váltottam a szexiparba, amikor már jócskán benne voltam a negyvenes éveimben, de bárcsak korábban léptem volna.”

Guardian által ismertetett kutatás szerint nagyon sokan elég keveset, havi 1000 fontnál kevesebbet keresnek, és csak kevesen vannak, akik 5000 fontnál is többet kapnak havonta. És végül egy válasz a kérdésre, hogy milyen negatívumok járnak ezzel a munkával: „A nemi erőszak, az, hogy nem tudsz szerelmes lenni, és azok a dolgok, amikre néhány férfi megkér, cserébe a sok pénzért.”

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Képünk illusztráció, Fotó: Str / AFP

TOP 5