Skip to main content

 

Nemrég adtunk hírt arról, miszerint bérbe vehető egy piciny falu Sümeg mellett.

Az ötlet gazdáját, azaz a falu polgármesterét azóta sokan hívták, mik is konkrétan a lehetőségek, akadt köztük olyan érdeklődő is, aki nem csak bérelte volna, hanem megvette volna az egész falut. Szőröstül-bőröstül. De mit is tud ez a település, hogy ennyire kapós lett hirtelen?

hirdetés

Megyer lakossága az I. világháború idején volt a legnagyobb, akkor 140-en lakták, mely lélekszám a múlt században folyamatosan csökkent, majd a téesz megszűnésével, vagyis a rendszerváltás korában a minimálisra apadt. Jelenleg mindössze 32-en élnek itt, de ők se mind életvitelszerűen. Ami azonban sokak számára negatívum, az a falunak lehet pozitívum is.

Ez adta az ötletet a polgármesternek, hogy a piciny település fejlesztését, avagy fenntartását a faluturizmusból kellene megoldani, így került fel a hirdetés a jófogásra, miszerint különböző rendezvények céljából kibérelhető a falu, annak lakóházai, utcája, buszmegállója, de még a hivatala is. Sőt, ha valaki szeretné, ideiglenesen még a falu polgármestere is lehet.

A faluban egy szövetkezet is működik, mintegy eltartva a falut, hiszen itt kap munkát a település lakossága. A szövetkezet besegít természetesen a rendezvények megtartásába is.

A településen számos rendezvényt bonyolítottak már le, pl. koncerteket, de ellátogattak már ide „bulikat”, pl. disznóvágást megtartó vagy különböző ünnepeket megülő magánszemélyek is. Hasonló rendezvények szintén megtarthatók, így a hirdetés megjelenése óta esküvő céljából is hívták a polgármestert, megoldható-e a faluban. A környéken adottak a vadászati lehetőségek is, ennek ellenére a polgármester azt szeretné, ha a falut céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre adnák ki bérbe leginkább.

A falu tehát továbbra is hasznosításra vár, a vétel így nem jött létre, azonban vélhetőleg ez se keserítheti el a vásárlás szándékával telefonáló vállalkozót, hisz hasonló település, mint a piciny Megyer, nem egy van még az országban. A vételárról sajnos nem szóltak a hírek, pedig érdekelte volna az olvasókat.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5