Skip to main content

Milyen lesz az új tablet? Mindenesetre olcsó vagy még annál is olcsóbb. Ha tényleg olyan jó lesz, ahogy prognosztizálják, sokat eladhatnak belőle.

Az Amazon már nehezen tud új vásárlókat csábítani drágább tabletjei felé, ezért új piacok után néz. Nem meglepő, hogy az olcsóbb szegmensben próbál piacot szerezni. Az online kereskedőcég azt tervezi, hogy még az ünnepek előtt piacra dob egy hathüvelykes, 50 dolláros tabletet.

hirdetés

Ez pont fele annyiba kerül, mint a most kapható hathüvelykes, a képen is látható - Kindle Fire HD. A lépés bejöhet azoknak a vásárlóknak, akik egyszerű tabletet szeretnének, amelyen filmeket nézhetnek, vásárolhatnak az Amazon boltjában.

Persze az olcsó tableteknél mindig van valamilyen hátrány, például rosszabb a kijelzője, kevesebb ideig lehet használni egy feltöltéssel. Az ötven dolláros tabletnél valószínűleg csak monó hangszóró lesz, nem sztereó.

Az olcsó tablet mellett a cég azért tovább fejleszti a többi modellt is, a tervek szerint egy 8 és egy 10 hüvelykes gépet is bemutatnak még idén. A lényeg, hogy a tabletek a többi részleg eladásait is segítsék, így ahogy ezt a cégtől megszoktuk, integrálva lesznek azok az alkalmazások, amelyekkel könnyen lehet filmeket streamelni, ekönyveket olvasni és vásárolni.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója már egy ideje megjelölte a célárat a tableteknek és az ekönyv-olvasóknak. Ez 50 dollár lenne. A tabletekkel ezt most elérnék, de a legolcsóbb Kindle-olvasó 79 dollárba kerül. Túl drága az e-tintás kijelző ahhoz, hogy lejjebb vigyék az árát.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Kindle Fire 7HD, Fotó: Brendan McDermid / Reuters

TOP 5