A The Pirate Bay társalapítója szerint Mark Zuckerberg a világ legnagyobb nemzetének diktátora. Azok sem tudják kikerülni a Facebookot, akik nincsenek fenn a közösségi oldalon.

A The Next Web konferenciáján előadást tartott a The Pirate Bay torrentoldal egyik társalapítója, Peter Sunde is, aki az internet centralizációjáról beszélt. Szerinte az interneten nincs demokrácia.

hirdetés

A Facebook a világ legnagyobb nemzete lett, és egy diktátor áll az élén - ha azt a demokrácia szemszögéből nézzük - és Mark Zuckerberg a diktátor. Én nem választottam meg őt. Ő állítja fel a szabályokat."

Sunde szerint ugyan a mi választásunk, hogy regisztrálunk-e a közösségi oldalra, annak ígyis-úgyis hatása van az életünkre.

"Én nem vagyok fenn a Facebookon, és ezért sok mindenből maradok ki az offline világban. Nem kapok partimeghívókat, nem látok újdonságokat a barátaimról.Az emberek egyszer csak már nem érdeklődnek felőled, mert nem vagy fenn a Facebookon."

Nézetét azzal az esettel erősítette tovább Sunde, amikor a Angela Merkel német kancellár arra kérte Zuckerberget: moderálja szigorúbban a közösségi oldalon a migránsellenes, gyűlölködő posztokat. „Elküldjük az európai vezetőinket azért, hogy megkérjük őt, hogy ne avatkozzon bele a helyi kultúránkba. Hogy jutottunk el idáig?”- kérdezte Sunde.

Sunde szerint a politikusoknak keményebben kéne fellépniük, és akkor betilthatnák a Facebookot is országaikban. „Ha már ennyi mindent cenzúrázunk, miért ne cenzúrázhatnánk a Facebookot?

A Facebook nem reagált a gondolatmenetre.

Sunde a The Pirate Bay torrentoldal társalapítója, akit 2014-ben vonult börtönbe, hogy letöltse börtönbüntetését. Kétharmadát töltötte le tízhónapos büntetésének, jó magaviselet miatt engedték ki.

Az oldal alapítói börtönbüntetésük óta elhatárolódtak a Pirate Baytől.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Kép: Peter Sunde, Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu