Skip to main content

 

Minden botrány ellenére június 30-án elkezdik szállítani a világ legolcsóbb okostelefonját. Az indiai Ringing Bells gyártó februárban jelentette be a Freedom 251-et, ami mint nevéből is kiderül, mindössze 251 indiai rúpiába, alig több mint ezer forintba kerül.

A világ legolcsóbb okostelefonja címet elnyerő Fredom 251 sokak érdeklődését felkeltette. Az indiai okostelefonos egyesület (ICA) még levelet is írt India telekommunikációs miniszterének, Ravi Shankar Prasadnek a készülékkel kapcsolatban.

hirdetés

Az ICA szerint a Ringing Bells készüléke szemfényvesztés lehet, mivel magaa készülék előállítása is többe kerül, mint amennyiért azt árulják.A legolcsóbb alkatrészekkel is lehetetlenség megúszni 40 dollár alatt egy olyan telefon összeállítását, aminek 4 colos kijelzője, 1,3 gigahertzes processzora, egy gigabájt memóriája van.

A telefon specifikációja ráadásul javult is a bejelentés óta: a hátlapi kamera 3 megapixel helyett 8-ra lett növelve, míg a szelfikamera 3,2 megapixeles lett. Az akkumukátor is 1800 milliamperre hízott. Többi jellemzője maradt.

 

Még a nevében is benne van az ár, Forrás: Freedom 251 

Ezt tudja a Freedom 251

  • Kijelző: 4 colos qHD kijelző (960x540-es felbontás)
  • Processzor: Négymagos 1.3 GHz
  • Memória: 1 gigabájt
  • Belső háttértár: 8 gigabájt (32-ig bővíthető)
  • Hátlapi kamera: eredetileg 3,2 megapixel; 8 megapixelre növelték
  • Előlapi kamera: eredetileg 0,3 megapixel; 3,2 megapixelre növelték
  • Akkumulátor: eredetileg 1450 milliamperóra; 1800 milliamperórára növelték
  • Operációs rendszer: Android 5.1 Lollipop

A Ringing Bells vezére, Mohit Goel elmondása szerint mindezzel nemes cél vezérli őket: ugyan minden készülékükből veszteségük származik, dea szegényebb indiai réteg számára is hozzáférhetővé szeretnék tenni a digitális világot.

Hibajavító alatt volt az igazi márka

A legrosszabb fényt viszont az veti a Freedom 251-re, hogy valójában a kínai Adcom Ikon 4 készülék újracímkézett kiadása, ami 54 dollárba kerül.

A telefont elméletileg Indiában, helyi alkatrészekből állítják össze, ám a bemutatón látható készüléken az Adcom logó virított, csak lefestették hibajavítóval.

Ilyen nincs, de mégis van, Forrás: XDA 

Az is nagyon gyanús volt, hogy a leleplezés előtti napon még teljesen más külseje volt a weboldalon látható mobilnak, mint a bemutatott készüléknek. Ezért kivizsgálást is indítottak a cég ellen.

A telefon szállítása június 30-án kezdődik meg, 2,5 millió rendelést tervez hónap végéig teljesíteni a cég. A nagy kereslet miatt a gyártó weboldala összeomlott az előrendelés első napján, pedig a készülék csak Indiában kapható.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép forrása: themobileindian.com

TOP 5