Skip to main content

 

Még 2000-ben került boltokba az a készülék, melyből 126 millió darabot adtak el a világon.

Igen, a Nokia 3310-es készülékről beszélünk, pontosabban annak fejlesztett változatáról, melyért a hírek szerint 60 erót kérnek majd a forgalmazók.

hirdetés

Nem ez az első készülék egyébként, melyet a gyártó, a HMD Global 2017. első negyedévében szuperolcsón kíván értékesíteni, ilyen a Nokia 150 is, mely a hírek szerint nem fog többe kerülni, mint 30 euró.

A Nokia természetesen gyárt más készülékeket is, androidos telefonjaival február 26-án debütál Barcelonában.

Ezek közül is kiemelendő a csúcskategóriás Nokia P1, melyről, illetve az olcsóbb, Nokia 3 és Nokia 5 készülékekről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Hogy mennyire lesz sikeres a Nokia 3310 butammobil?

Vélhetően éppúgy eladható lesz, mint más gyártók hagyományos készülékei, hisz a "butamobilok" piaca 2016-tól egyre bővül, amelyet jól érzékeltetnek az azóta napvilágra került értékesítési adatok.

Strategy Analytics piackutató csoport becslése szerint 44 millió ilyen készüléket adtak el a gyártók 2015-ben, ami a teljes világpiac két százalékának felel meg.

Egyes cégek, mint a Sony és az LG ugyan végképp hátat fordítottak ennek a piacnak, de a Nokia márkát birtokló Microsoft és a Samsung továbbra is gyárt a feature kategóriába tartozó telefonokat. Nyilván nem véletlenül, amiért pénzt adnak, azt el is lehet adni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5