Skip to main content

 

A BBC új dokumentumfilmjében a világhírű tudós nem kevesebbet állított, mint hogy az emberiségnek 100 éve van hátra a Földön.

Mi fenyegeti leginkább az emberiséget?

Az okok ismertek, erről már többször is beszélt Hawking, melyek közül most is kiemelte a klímaválságot, a népesség robbanásszerű és megállíthatatlan növekedését, de kitért a mesterséges intelligencia térnyerésére éppúgy, mint a Földet egyre jobban megközelítő és éppen ezért egyre veszélyesebb aszteroidákra is.

hirdetés

A tudós szerint ha az emberiség 100 éven belül nem tudja az életfeltételeit megteremteni egy másik, vagy több bolygón, akkor megszűnhet a Földön az emberi civilizáció.

Az Expedition New Earth (Új Föld-expedíció) című, kétszer 60 perces dokumentumfilmben állításait Hawking bizonyítja is, leginkább biológiai, asztronómiai, illetve technológiai értelemben, ugyanakkor rámutat arra is, hogy ma már egy "idegen" bolygón való letelepülés, - tekintve például a Mars tervezett "meghódítását" -, már egyáltalán nem science-fiction.

Majd kiderül, gondolhatnánk, hisz bizonyára lesznek olyan emberek, akik most születvén, megérik majd a 100 évet. Immáron egy másik bolygón. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás, A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5