Skip to main content

 

Napjainkban az okostelefonok több technikai eszközt is egyesítenek. Nincs szükség többé mp3 lejátszóra, ébresztő órára, naptárra és egy sor más dologra.

Az okostelefonok globális térnyerésének levét issza meg a Nikon is, mert a kompakt digitális fényképezőgépek piaca az elmúlt évtizedben jelentősen bezuhant.

hirdetés

A Nikon október 30-án közleményben jelentette be, hogy leállítja az egyik gyárát. Az üzem digitális fényképezőgépeket gyártott a kínai Csiangszu tartományban, a döntésre azért volt szükség, mert az okostelefonok terjedésével

jelentősen csökkent a kereslet a kompakt digitális fényképezőgépek iránt.

Az elmúlt években az okostelefonok számának emelkedése komolyan károsította a kompakt digitális fényképezőgépek szegmensét, ami megnövelte a működési arányt a kínai gyárban, és bonyolult gazdasági környezetet teremtett - írja a közlemény.

A digitális kamerák globális piaca a tizedére esett vissza az elmúlt tíz évbenIparági előrejelzések szerint a 2018 márciusában záruló üzleti év végén  a Nikon 4,8 millió eladott darabra számít,

ami 24 százalékos csökkenés az előző évhez képest.

A kínai gyár nem csak fényképezőgépeket készített, hanem lencséket tükörreflexes fényképezőgépekbe is, az üzemben 2285-en dolgoztak – írja a Petapixel.

A közlemény azt írja, hogy a gyár bezárásának költsége 62 millió dollár lesz, 

de Kína továbbra is a vállalat egyik legfontosabb piaca marad.

A Nikon nem állítja le teljesen a kompakt digitális fényképezőgépek gyártását, ugyanis a japán és thaiföldi üzemekben továbbra is készülnek ilyen típusú készülékek.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5