Skip to main content

Vidam Perevertilov bója tenger szemétsziget hulladék baleset 

Nem viselt mentőmellényt az a férfi, aki egy teherhajóról nemrég az óceánba zuhant. 14 óra elteltével mentették csak ki, közben tengeri hulladékba kapaszkodott, – írja a BBC.

Vidam Perevertilov, egy litván férfi Francia Polinézia közelében esett az óceánba. Munkáját végezve a gépházban rosszul lett, így felment a fedélzetre, hogy szívjon egy kis friss levegőt. Vélhetően megszédülhetett a rosszullét következtében, és a vízbe zuhant.

hirdetés

A legénység többi tagja csak órákkal később vette észre, hogy a főmérnök eltűnt, ekkor indultak vissza a keresésére.

Mivel Perevertilov a munkanaplójában vezette a munkavégzéssel kapcsolatos adatokat, a személyzet következtetést tudott levonni a tekintetben, mikor fejezhette be az 52 éves férfi a munkáját, és így mikor eshetett az óceánba.

A szerencsétlenül járt főmérnök a vízben, mint utóbb kiderült, egy hulladékká vált horgászbójába kapaszkodva élte túl a megpróbáltatásokat. Így találtak rá, körülbelül 14 óra elteltével, hogy az óceánba zuhant.

A helyi lapoknak az esetről a férfi fia nyilatkozott, aki elmondta, az apját igen megviselte a kaland, éveket öregedett. Elmondta még azt is, hogy a rosszullét következtében a főmérnök nem sok mindenre emlékszik, mi történt vele, szinte végig ájultan hánykolódott a tengeren, kapaszkodva a bójába.

Bár ebben az esetben "jól jött" a tengeri hulladék, annak mennyisége, mint ahogy az alábbi videó is mutatja, sajnos folyamatosan nő a bolygón, hatalmas méretű szennyezést okozva ezzel a vizekben.

Évekkel ezelőtt a világsajtóban olyan hír jelent meg, miszerint a tengereken a hulladék szemétszigetekké áll össze, érzékeltetve, mekkora probléma az emberi nemtörődömség és egoizmus a világon a hulladékképzés vonatkozásában.

A szemét vízből való kiemelésére több program is indult az elmúlt években, ezekről azonban csak annyit lehet összefoglalóan megállapítani, hogy csepp(ek) a tengerben.

A legjobb megoldás nyilván az lenne, ha az emberiség nem terhelné hulladékkal (a folyókat és) az óceánokat, illetve következetesen szem előtt tartaná azt a környezetvédelemben oktatott egyik legfontosabb alapelvet, miszerint:

Az a legjobb hulladék, ami létre se jött...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5