Skip to main content
arany tartalék jegybankok vásárlás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A következő 12 hónapban a világ jegybankjai várhatóan jelentős aranyfelhalmozásba kezdenek – derül ki az Arany Világtanács előrejelzéséből. 

A központi bankok ugyanis igyekeznek növelni a tartalékaikat a bizonytalan gazdasági környezetben.

hirdetés

Az Arany Világtanács felmérése

A világ jegybankjai növelhetik az aranytartalékaikat a következő 12 hónapban – derül ki az Arany Világtanács (WGC) friss felméréséből.

A JEGYBANKI ARANYVÁSÁRLÁST ELSŐSORBAN A BIZONYTALAN VILÁGGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI KÖRNYEZET INDOKOLJA, KÜLÖNÖSEN A FEJLŐDŐ GAZDASÁGOKBAN.

A felmérésben megkérdezett központi bankok mintegy 25 százaléka mondta azt, hogy növelni kívánja az aranytartalékait, ami emelkedésnek számít a 2021-ben mért 21 százalékos arányhoz képest – írja a Mining.com.

A globális geopolitikai helyzet jelenleg sokkal változékonyabb, mint korábban volt, és egyelőre senki nem tudja, meddig marad velünk ez az állapot – mondta Shaokai Fan, a WGC jegybankokért felelős globális vezetője. Hozzátette, az ilyen bizonytalan időszakokban rendre felértékelődik az arany szerepe biztonságos menedékeszközként.

FAN KIEMELTE, A FEJLŐDŐ GAZDASÁGOKBAN A KÖZPONTI BANKOK OPTIMISTÁK AZ ARANY JÖVŐJÉT ILLETŐEN, AZONBAN SZKEPTIKUSAK AZ AMERIKAI DOLLÁRRAL KAPCSOLATBAN.

A február 29. és április 29. között, 57 válaszadó bevonásával készült felmérésből az derül ki, hogy a fejlődő gazdaságok jegybankjainak tekintélyes része arra számít, hogy bővülni fog ennek a nemesfémnek az aránya a teljes tartalékállományban. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Íme a nemesfém, mely jóval drágább, mint az arany

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: SDerpy CG képe a Pixabay -en.

TOP 5