Skip to main content

Ozone Zöld Díjra a környezettudatos fejlesztéseket megvalósító kis-, közép- és nagyvállalatok mellett, idén magánszemélyek is pályázhattak. A fontos szempont volt, hogy az illető cég törekedjen a minél kisebb ökológiai lábnyomra, és az is, hogy cégpolitikájában kiemelten fontos legyen a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés.

Az OzoneNetwork mai Egyenlítő c. műsorának vendége a kis-és középvállalatok kategóriájában nevezett vállalkozások képviseletében Varga Judit, a Felelős Gasztrohős blog szerkesztője, Györfi András, a Netheat.hu ügyvezető igazgatója, és Lupsa Nikolett, a hd Open! Kft. projekt menedzsere. A három pályázó más-más üzleti szektorból érkezett. A felelős gasztrohősök zöld étterem hálózatot alakítottak, a HD Open! környezetkímélő mobilalkalmazást fejlesztett, a Netheat pedig az energetikai tanúsítvány elkészítésében folyamatosan segít az ingatlanukat eladó vagy bérbeadó tulajdonosoknak. Ebben az évben két autóipari nagyvállalat is pályázott a Zöld-díjra, a Mazda környezettudatos belső égésű motort fejlesztett, az Opel elektoromos autójával, az Amperával nevezett.

A 2011-es Ozone Zöld-díj nyertese a nagyvállalatok közt ,a környezetbarát festékeket gyártó JUB Kft., a kis-és középvállalatok szektorból a JUSTICE Security Kft. lett, akiknek hibrid autóik környezetkímélő hatása közismert. Az idei díjakat a harmadik Magyar Fenntarthatósági Csúcson, november 21-én adják át.

TOP 5