15 tonnás, emeletes busz nagyságú zsírhegyet távolítottak el a délnyugat-londoni Kingston városrész alatti csatornahálózatból – közölte a Thames Water londoni vízszolgáltató cég.

Ez volt a Nagy-Britanniában valaha csatornában talált legnagyobb zsírtömeg.

hirdetés

Tíz nap kellett ahhoz, hogy a konyhai zsiradék és egészségügyi betétek alkotta hatalmas tömböt kiemeljék. A Thames Water szerint a felgyülemlett mocsok azzal fenyegetett, hogy a csatornarendszer tartalma elárasztja a környékbeli házakat és üzleteket.

A vállalatot a környékbeli lakók értesítették, arra panaszkodtak, hogy eldugult a vécéjük.

"Korábban már távolítottunk el hatalmas zsírmennyiségeket a London alatti csatornahálózatból, de soha nem láttunk ekkor kupacot. Úgy véljük, ez lehetett a brit történelem legnagyobb zsírhegye"

– áll Gordon Hailwood, a Thames Water csatornázási munkatársának közleményében.

A vállalat szerint hat hétre lesz szükség a csatornahálózat teljes helyreállításához. A zsírhegyet pedig újrahasznosítják: kivonják belőle a vizet, a zsírokból és olajokból szappant vagy biodízelt gyártanak. (MTI) 

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, amit levitt a víz, attól egyszer s mindenkorra megszabadult, bármi volt is az.

Azt képzeljük, a szennyvíztisztító majd úgyis ártalmatlanítani fog minden leeresztett mérget. Ez sajnos nem igaz. A tisztítási technológia csak bizonyos határokon belül képes zavartalanul működni, ráadásul sérülékeny is.

Civilizált ember számára ezért fontos a CSATORNA- HASZNÁLATI ILLEMTAN.

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu