Skip to main content

 

Nincs új a nap alatt, vagy mégis? Hasonló ötlettel már mások is előálltak, a bevált módszert alkalmazva azonban a kicsírázó kávéspohár is biztos siker lehet.

Egy amerikai cég vetőmagokkal teletűzdelt kávéspoharat fejlesztett, amelyből a kávé elszürcsölése után új élet sarjad.

hirdetés

Csak az USA-ban 146 milliárd kávéspoharat dobnak el évente a kaliforniai cég, a Reduce. Reuse. Grow. állítása szerint, ami, még ha újrahasznosított papírból is készül, nem kívánt hulladék. Ezért fejlesztették ki megoldásukat, amely egy olyan pohár, amelynek „szövetébe” vetőmagokat dolgoznak. Így miután a fogyasztó felhörpintette a kávét, a poharat öt percig vízbe kell áztatnia, majd elásnia azt a megfelelő helyszínen.

A pohár hat hónap alatt lebomlik, majd fák cseperednek a magokból, miközben a környező növényeket is kapnak azokból a létfontosságú tápanyagokból, amelyek szintén megtalálhatóak a papírszövetben. A cég számításai szerint a fák a későbbiekben negyven év alatt egyenként 1 tonna szén-dioxidot vonnak ki a légkörből.

A Kickstarter nevű, közösségi finanszírozást lehetővé tevő oldalon a Reduce. Reuse. Grow. 10 000 dolláros célját már elérte. A támogatók fejenként átlagosan 52 dollárt és 50 centet kötöttek le a nemes kezdeményezésre. – írja az elelmiszer.hu

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5