Skip to main content

 

A Békés megyei Mezőberényben megépült Magyarország első műanyag palackokból épített PET faluja.

A PET falut és egyben ökotábort abból a célból építették, hogy népszerűsítsék az ökotudatos életformát és gondolkodást.

hirdetés

A négy házból és egy templomból álló minifalu 20 ezer palackból épült.

A Piknik parkba épített épületek nem lesznek lakhatók, mint a guatemalai, ecoladrillóból (újrahasznosított PET-palackokból) épített házak. Oktatási, bemutatási anyag és élményszerzés céljából hozták étre őket. 

A PET-településhez tartozó táborban a gyerekek ökoprogramokon keresztül, játékos formában ismerkedhetnek meg a különböző újrahasznosítási lehetőségekkel.

Makai Ferenc, a falut létrehozó ÖTHÉT Egyesület elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy itt hulladékból van termékkiállítás, autógumiból asztal, székek, versenyautó, papírból bútorok vagy például papírcsocsó. Igen látványos és hasznos ötletekkel mutatják meg kicsiknek és nagyoknak, hogy mi mindent lehet hulladékból készíteni.

Mezőberény emellett más programokkal is igyekszik élen járni a környezet tudatosságban. Siklósi István polgármestertől megtudtuk, hogy geotermikus fűtésrendszert alakítottak ki a városban, az intézményeket erről próbálják üzemeltetni, de gondolkodnak a azon is, hogy napelemekkel állítsanak elő villamos-energiát.

A faluról ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: behir.hu

TOP 5