Skip to main content

Manapság sokat hallunk a klímaválságról és a lehetséges következményekről. Egy-egy katasztrófa kapcsán már el is hangzik a vélemény, ez bizony a klímaválság következménye. Azaz már elkezdődött a folyamat, melyet tétlenül nézünk. Változatlanul. Bár tart a folyamat, azt azonban még senki nem tudja megbecsülni, mik is lesznek a legnagyobb környezeti károk 2053-ig, bár elképzelések vannak.

A videó, nem tudni, miért, ezt a dátumot választotta ki egyébként, hisz a tudósok 2050-et, illetve 2100-at határozzák meg olyan időpontoknak, amikor már összegezni kell vagy lehet, mit is hagytunk a jövő nemzedékére.

Egyes vélemények szerint pl. 50-60 év múlva Európában már elfogyhatnak, kimerülhetnek a termőföldek, vagy ha pl. a Föld népessége ugyanilyen ütemben nő, mint eddig, 2050-re az összes esőerdőt ki kell írtani, hogy a világlakók húséhsége kielégíthető legyen, mert kell ehhez a termőföld.

2100-ra pedig oylan lehet Magyarország éghajla, mint ma Bulgáriáé. Ez ugyan magával vonhatja a mezőgazdaság sikeres átalakítását és így hazánk élelmiszerigényeinek a kielégítését, azt azonban nem lehet tudni, hogy Európát, és ezen belül Magyarországot eddig az időpontig mekkora lélekszámú klímamenekült éri majd el. Egyes becslések szerint az öreg kontinenset legalább 100 millió, hazánk vonatkozásában nincs adat. Alapvető kérdés lesz, ki fogja őket etetni.

Sok olvasónk még biztos megéri a 2053-at, így választ kap majd a kérdésekre, 2100-ban azonban nem vagyunk biztosak. A századfordulót ugyanakkor nemsokára születendő gyermekeink még nyilván megérik majd, így érdemes elgondolkodni azon, mit teszünk addig is, míg világra jönnek.

Most pedig dőljünk hátra a karosszékben, és hallgassuk meg, milyen környezeti károkat is okoztunk felelőtlen magatartásunkkal.


 Kép forrása: http://www.askmehelpdesk.com/dolls/grace-doll-porcelain-face-hands-feet-228985.html

TOP 5