Skip to main content

A magyar-szerb határon működő hőkamerarendszer röszkei berendezésének tornya. (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)  Szeptemberben összesen 544 felnőttet és 24 gyereket fogtak el a szegedi határrendészek Csongrád megye déli részén, olvasható a rendőrség honlapján. Huszonegy embercsempész segített nekik átjutni Szerbiából.

Csak az elmúlt másfél napban hetvenegy illegális migránst fogtak el. Főleg afgán, pakisztáni és koszovói állampolgárok, köztük családok lépték át a zöldhatárt .

Hétfőn hajnalban tizenhárom határsértőt és egy szerbiai embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom külterületén. Az illegális migránsok közül hárman már nem először próbálkoztak átjutni. Az embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

(Szerkesztő megyjegyzése: A cikk nem említi, hogy mi elől is menekülnek a migránsok. Pedig jó volna tudni, hogy csak munkát keresnek-e, vagy a már nyíladozó klímaválság elől migrálnak-e.

A probléma magját uis az képzi, hogy az EU nem képes egységesen kezelni ezt a kérdést, és valójában elképzelése sincs, mit tehet akkor, ha Európát nem száz, vagy ezres, hanem tízezres hullámok érik majd el havonta, kéthetente.

Abba pedig már belegondolni is rossz, mi történik akkor, ha évente milliós emberáradat éri majd el az öreg kontinenset. 2100-ig uis egyes becslések szerint akár 100 millió ember is elérheti Európát, így Magyarország lakossága akár meg is kétszereződhet.

A kialakult problémát elmélyíti az is, hogy az EU erről a kérdésről mélyen hallgat, az emberek ugyanakkor mély közönnyel viseltetnek a kérdés iránt. További cikkek itt olvashatók: http://utajovobe.eu/hirek/klimavaltozas/1426-novekvo-szamu-klimamenekult)

Forrás: http://index.hu/belfold/2012/10/02/szazaval_jonnek_a_migransok/)

TOP 5